#Review: Palmitos Park

Zoals jullie in ons reisblog van Gran Canaria al hebben kunnen lezen, hebben wij tijdens onze vakantie een bezoekje gebracht aan Palmitos Park. Vandaag vertellen we jullie meer over deze exotische dierentuin!

Over de dierentuin
Palmitos park is een groot vogelpark, gelegen midden in de bergen. Dit zorgt er dan ook voor dat je op meerdere plekken in de dierentuin prachtig uitzicht hebt. Hoewel het grootste deel van de 171 verschillende diersoorten in het park vogels zijn, vindt je er ook andere dieren zoals apen, vissen, vlinders en dolfijnen. Naast dieren kan je in dit park ook genieten van prachtige natuur. Je vindt door het hele park veel cactussen en is er een orchideeëntuin. In 2008 is het park opnieuw geopend, na het in 2007 getroffen was door een brand.

Shows
Veel grotere dierentuinen hebben wel een vogelshow, maar Palmitos Park heeft niet alleen een roofvogelshow, maar ook een papegaaienshow en een dolfijnenshow! Wij hebben ze uiteraard alle drie gezien, en de roofvogelshow zelfs twee keer, omdat deze ’s middags anders was dan ’s ochtends. De roofvogelshow is dan ook echt een aanrader! De show wordt gehouden in een amfitheater met een prachtig uitzicht op de bergen. Om de vogels tussen de bergen te zien vliegen, is dan ook super gaaf om te zien. De medewerkers zijn erg enthousiast en dit weten ze dan ook goed over te brengen op het publiek. Het publiek wordt ook meerdere keren betrokken bij de show en er wordt veel verteld over de vogels in het Spaans, Engels en Duits en er wordt veel humor in de show verwerkt. Na de show kan je ook nog op de foto met een Europese Oehoe of een Amerikaanse Zeearend.

Hetzelfde geldt voor de dolfijnenshow, ook hiervan spat het enthousiasme ervan af. Ook hier wordt het publiek betrokken bij de show en is educatie een erg belangrijk punt. Zo vertellen ze van alles over het lichaam van de dolfijnen en hoe ze leven. Er is ruimte voor veel mensen in de arena, er is namelijk plek voor 1500 toeschouwers. Overal hangen geluidsboxen zodat het goed te verstaan is.

Als laatste is er de papegaaienshow, en deze is echt meer gericht op kinderen. Dit betekent echter niet dat hij niet leuk is voor volwassenen. Er worden veel grapjes gemaakt in deze show en de papegaaien en kaketoes doen allerlei kunstjes, zoals fietsen en tellen. Deze show is een stukje korter dan de andere twee, maar zeker daarom kan je er best even naar gaan kijken!

De verblijven
Erg belangrijk: de verblijven. De verblijven van de dieren in Palmitos Park waren eigenlijk prima, ze waren schoon, ruim en mooi ingericht met verrijking voor de dieren.

 Overige
Door het hele park heen vindt je restaurants, snackbars en cafetaria’s waar je een hapje kunt eten of drinken met een mooi uitzicht. Uiteraard hebben ze een ook een souvenirwinkel, waar ze allerlei knuffels, t-shirts, speelgoed en nog veel meer verkopen voor verrassend lage prijzen. In het park zelf worden foto’s gemaakt van de bezoekers. Bij de uitgang kan je jouw eigen foto opzoeken en kopen.

Algemene informatie
Palmitos Park is het hele jaar door elke dag open van 10:00 tot 18:00 uur. Een kaartje voor een volwassene kost €30,- (online €28,-), voor kinderen van 5-10 jaar €22,- (online €20,-) en voor kinderen van 3-4 jaar €10,- (online €8,-). Je kan ook een combiticket kopen voor Palmitos Park en Aqualand, daarvoor betaal je €58,- (online €48,-).Ook zijn er nog ‘family packs’ en ‘friends packs’ te koop, waarmee je met korting het park kunt bezoeken. Parkeren is gratis.

Er gaan verschillende bussen vanuit allerlei steden naar Palmitos Park, dit kost ook niet veel geld. Een nadeel hiervan is echter wel dat je beperkt bent wat betreft tijden: zo zou de eerste bus vanuit Maspalomas pas rond 11 uur/half 12 aankomen, terwijl het park om 10 uur al open ging. Ook ging de laatste bus terug al om 17:00 uur, terwijl het park tot 18:00 uur open was. Er gaan ook taxi’s van en naar Palmitos Park, maar hiervan zullen de kosten ongetwijfeld een stuk hoger liggen dan met de bus.

Voor meer informatie, zie de website

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *