#Reisblog – Gran Canaria dag 7 & 8 en onze appartementen

Dag 7 – Puerto de Mógan (markt & uitkijkpunt), zwemmen
Dag 8 – terugreis
Onze appartementen: Los Melocotones

Dag 7, onze laatste volledige dag in Gran Canaria. We hadden online gelezen dat er een grote en gezellige markt in het havenstadje Puerto de Mógan zou zijn, dus we hadden besloten dat we in dit stadje onze laatste dag zouden doorbrengen. We hadden online foto’s gezien waarop ongeveer acht kraampjes te zien waren, we hadden dus niet erg veel verwacht van deze markt. Niets bleek minder waar: het hele stadje stond vol met kraampjes met kleding, eten, souvenirs en sieraden.

We besloten om allemaal onze eigen weg te gaan en om half 12 weer af te spreken om wat te eten of te drinken. We hebben lekker geshopt en hebben daarna met z’n allen genoten van al het andere moois dat Puerto de Mógan te bieden heeft. Deze havenstad wordt namelijk ook wel “Klein Venetië” of het “Venetië van de Canarische Eilanden” genoemd door de vele leuke grachten en de haven.

Al snel ontdekten we een uitkijkpunt waar je naar boven kon klimmen voor een mooi uitzicht over de stad. Hoewel de vele trappetjes de tocht omhoog in de hitte niet fijn maakten, was het wel een leuk gezicht. Het uitzicht boven was natuurlijk nog veel leuker: alle witte huisjes met bergen en zee op de achtergrond.

We gingen een beetje op tijd naar huis, zodat we nog een laatste keer in het zwembad konden plonsen en onze koffers in konden pakken. We zijn nog lekker uit eten geweest en toen moesten we er toch echt aan geloven: onze vakantie zat er alweer op.

De volgende dag moesten we rond 7 uur weer richting het vliegveld. Daar ging alles eigenlijk heel soepel: het inleveren van de huurauto’s was zo geregeld en ook voor de rest verliep alles goed. Op het vliegveld van Gran Canaria zijn nog vrij veel winkeltjes en eettentjes, dus je kunt je er prima vermaken. Om half 11 lokale tijd vertrok ons vliegtuig en rond een uur of 4 kwamen we weer aan in Nederland.

Over onze appartementen:
We hadden twee vierpersoons huisjes gehuurd bij Los Melocotones in Maspolomas. De huisjes waren lekker ruim en van alle gemakken voorzien: we hadden in één van de twee huisjes een bad en in de ander een wasmachine. Beide huisjes hadden een eigen keuken, badkamer, een soort huiskamer, twee tweepersoons kamers en een tuin met patio. Alleen voor de wifi moet je betalen, maar dan heb je wel wifi die over het hele park goed werkt. Er was een minimarkt aanwezig op het park waar je vrij goedkoop terecht kan voor kleine boodschappen zoals water, brood en koekjes. Verder is er op het park niet veel te beleven: er is alleen een zwembad met zout water en parasols. Er lag een bushalte op zo’n 100 meter afstand en de auto kon je parkeren op een aparte parkeerplaats.

     

Dat was onze vakantie alweer, wat hebben we genoten van dit prachtige eiland! We hebben aardig wat dingen gedaan en gezien in de week tijd die we in Gran Canaria doorbrachten, maar er is ook zoveel wat we nog niet hebben gezien, dus je kunt er ook gemakkelijk twee weken doorbrengen! De mensen waren vriendelijk, het weer en eten heerlijk en het landschap prachtig: kortom, het was een hele geslaagde vakantie!

 

3 gedachten over “#Reisblog – Gran Canaria dag 7 & 8 en onze appartementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *