#Reisblog – Gran Canaria Dag 5 & 6

Dag 5 – Las Palmas (Museo Diocesano de Arte Sacro, Santa Anakathedraal & Casa de Colón) & Holiday World
Dag 6 – bezoekerscentrum, Barranco de Guayadeque & Restaurante Tagoror

Een bezoekje aan de hoofdstad kan natuurlijk niet ontbreken als je een weekje op een eiland vertoefd. Vandaar dat we woensdag besloten met z’n allen naar Las Palmas te gaan. Van tevoren had ik al een beetje gekeken wat de hoofdstad allemaal te bieden heeft, en mijn oog viel daarbij gelijk op allerlei afbeeldingen van vrolijk gekleurde huisjes. Die wilde ik graag zien!

Toen we de auto hadden geparkeerd, kwamen we eigenlijk direct uit in de wijk Vegueta, de oude binnenstad van de stad, precies waar we wilden zijn! Las Palmas heeft namelijk een prachtige kathedraal die we graag wilden zien. Dat bleek niet zo moeilijk, want het was een van de eerste dingen die we tegenkwamen. We besloten eerst wat te drinken met een stukje gebak erbij, voordat we de kathedraal van binnen gingen bewonderen. Toegang voor de kathedraal en het daarbij horende museum was slechts €3,- per persoon. De bouw van de Santa Anakathedraal begon al rond 1500, maar het heeft ruim 4 eeuwen geduurd voordat het gebouw af was. Dit kan je ook zien aan de architectuur van het gebouw: je kunt namelijk gotische, Renaissance en neo-klassieke bouwstijlen erin herkennen.

Bij binnenkomst sta je gelijk op een soort pleintje, die de patio van sinaasappelbomen wordt genoemd. Vanuit hier kan je naar binnen bij de kathedraal of naar het Museo Diocesano de Arte Sacro (Museum der Heilige kunst). De kathedraal is heel mooi vanbinnen en in het museum vindt je veel waardevolle en heilige kunstvoorwerpen, waaronder veel schilderijen.

Hierna namen we een kijkje in een van de weinige souvenirwinkeltjes, waar ik een afbeelding tegenkwam van het huis van Columbus. Dit huis had ik al gezien door een straatje, maar toen besefte ik nog niet wat het was. Het viel me gewoon op omdat het een mooi gebouw was. Ik besloot dus meteen dat ik hier op de terugweg nog even een kijkje wilde nemen.

Hierna gingen we op zoek naar de gekleurde huisjes. Ook dit was niet zo lastig, want we hadden gezien dat ze op een berg stonden, dus we wisten welke richting we op moesten. Het was nog even zoeken naar de perfecte plek voor een mooi plaatje, maar ook dat ging vrij soepel, afgezien van het feit dat we wel per ongeluk het ‘huis’ van een zwerver in liepen.

  

Hierna was het tijd voor een lekkere lunch om even bij te komen. Na de lunch besloten we verder te lopen richting het strand en toen kwamen we ook ineens terecht in de grote winkelstraat. We hebben niet geshopt, omdat we eigenlijk meer op zoek waren naar souvenirwinkels, en die kwamen we dan weer niet tegen. We liepen vanuit de winkelstraat langzaamaan terug richting de parkeergarage, en onderweg maakten we nog even een stop bij het Casa de Colón, wat ook een museum bleek te zijn. We zijn hier niet naar binnen gegaan, maar we hebben gewoon wat foto’s gemaakt en zijn weer terug gegaan richting onze appartementen.

’s Avonds zijn we nog op stap gegaan richting Holiday World, een soort gamehal met kermis die op slechts vijf minuten afstand van ons appartementencomplex lag. We hebben hier een paar potjes air hockey gedaan en een lekkere cocktail gedronken en toen was ook deze dag weer voorbij.

De volgende dag stond er voor mijn ouders iets bijzonders op de planning: ze gingen een helikoptervlucht maken over het eiland. Ze hadden om 13:00 uur afgesproken, dus besloten Ronald en ik met mijn broer en zijn vriendin ’s ochtends alvast iets anders te gaan doen. We wilden namelijk allemaal graag naar de kloof en de grotwoningen.

In eerste instantie reden we per ongeluk voorbij de kloof en konden we het niet zo goed vinden, de moed zakte ons al een beetje in de schoenen omdat we eigenlijk vrij hoge verwachtingen hadden gehad van de kloof. Gelukkig vonden we uiteindelijk de goede afslag en toen bleek dat die verwachtingen helemaal terecht waren: we kwamen in een prachtig natuurgebied en we reden dwars tussen allemaal hoge bergen.

Halverwege de tocht kwamen we aan bij het bezoekerscentrum. Hier kon je voor €3,- per persoon naar binnen om meer te weten over de kloof en het leven van de vroegere (en huidige) bewoners van de grotten. Ontzettend interessant om te zien en zeker een aanrader om even een kijkje te nemen!

Hierna vervolgden we onze tocht – met veel fotostops tussendoor – naar het einde van de weg. We kwamen uit bij het Tagoror restaurant, een restaurant in de grotten. Heel bijzonder om te zien hoe ze een compleet restaurant met bar en souvenirwinkel in de grotten hebben gebouwd.

 

We hebben hier geluncht en hebben onze tocht toen verder te voet vervolgd. Ons doel was om de grotwoningen te bekijken, maar waarschijnlijk waren we daar allang voorbij, want deze hebben we niet gezien tijdens onze klim de berg op. Dat vonden we allemaal echter geen probleem, want de tocht omhoog was wederom erg indrukwekkend en het uitzicht was prachtig! Na zo’n anderhalf uur besloten we terug te gaan richting het restaurant, in de hoop daar de rest van de familie te treffen. We hadden afgesproken dat we telefonisch contact zouden houden, maar we hadden er geen rekening mee gehouden dat je hoog in de bergen natuurlijk niet altijd bereik hebt. Puur toevallig was de rest ook net aangekomen en aten we nog een hapje in het grotrestaurant.

      

Hierna was het tijd om terug te gaan naar de appartementen voor het donker zou worden. Voor de laatste volledige dag hebben we een tripje naar Puerto de Mógan gepland staan, en zaterdag zit de vakantie er alweer op en gaan we weer naar het koude Nederland. Lees hier over onze laatste twee daagjes! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *