#Review: iSanook Hotel en Khao Yai Cottage

Onze eerste paar nachten in Bangkok sliepen we in het iSanook Hotel voor zo’n €30,- per nacht. De voorzieningen bij WFFT waren niet slecht, maar wat waren we ontzettend blij dat we weer onze eigen badkamer hadden, dat we airco in de kamer hadden en dat we niet meer bang hoefden te zijn voor spinnen/kevers/schorpioenen in onze kamer!

Ligging
iSanook is gelegen in Chinatown, een prima locatie om Bangkok verder te ontdekken. Minder leuk voor de chauffeurs van taxi’s, want wat zijn de straatjes rondom het hotel smal! Het is echt een groot doolhof, maar je voelt wel gelijk dat je in Azië bent. Om de hoek zit (uiteraard) een 7-11. Het hotel biedt een taxi-service, waarbij zij een taxi regelen die je (op de meter) brengen waar je maar heen wilt. Ideaal! Ook erg fijn is dat er een medewerker is die het in de gaten houdt als er taxi’s of tuktuks gasten weer afzetten. Zo werden wij door een tuktuk afgezet bij iSanook Hotel, en er stond direct een medewerker naast om te zorgen dat alles goed verliep en we niet werden opgelicht.

De kamers
De kamers van iSanook Hotel bestaan uit een badkamer, een soort zithoek en een slaapkamer. De zithoek en de slaapkamer zijn van elkaar te scheiden door een glazen schuifdeur. De kamers zijn uitgerust met airconditioning, een koelkast met mineraal water, een douche, haardroger, kluis, televisie en designer toiletartikelen. De bedden sliepen echt heerlijk! Natuurlijk konden we hier ook gebruik maken van gratis wifi.

Voorzieningen
In het hotel vindt je een restaurant waar je ’s ochtends kunt genieten van een ontbijtje. Deze zit bij de prijs inbegrepen. Ontbijt bestaat uit brood om te toasten, fruit, yoghurt, eieren en ook wat soorten warm vlees. ’s Avonds kan je dineren in het restaurant. Wij waren hiervoor telkens rond de 800 baht kwijt. Fijn is dat je hier de keuze hebt uit zowel Westerse als Thaise gerechten. Dit hotel is ook uitgerust met een zwembad (geen gebruik van gemaakt) en twee jacuzzi’s. Hier hebben wij ’s avonds heerlijk even zitten bubbelen. Ook erg handig was de uitstapjes service. Aan de receptie kon je terecht voor informatie en het boeken van uitstapjes. De medewerkster was erg vriendelijk en probeert je echt goed te helpen.

Onze mening
Een heerlijk hotel, zeker voor de prijs! We hebben echt niets te klagen over dit hotel en kunnen het dan ook zeker aan iedereen aanraden! Het personeel was super vriendelijk, het bed sliep heerlijk en ook het restaurant was prima. Een top hotel om vanuit daar Bangkok verder te verkennen!

Voor ons bezoek aan Khao Yai National Park hadden wij een hotel in het nabijgelegen stadje geboekt: Khao Yai Cottage. De reden dat we voor deze cottages gingen, was dat we vanaf daar opgehaald konden worden door onze gidsen van TonTan Travel. Daarnaast was dit met de prijs van ongeveer €40,- per nacht een van de goedkopere opties.. In de buurt vindt je een 7-11, een marktje, wat restaurantjes en natuurlijk het nationaal park!

De kamers
De naam zegt het al: cottages. Khao Yai Cottage bestaat uit een aantal cottages. Deze zijn erg ruim, maar verder staat er niet veel in, waardoor het nog groter oogt. De badkamer oogt een beetje verouderd in vergelijking met de rest van de kamer, maar alles werkte wel naar behoren. Verder vindt je ook hier in de koelkast gratis mineraalwater, is er airco, een televisie en gratis wifi.

Voorzieningen
Bij Khao Yai Cottage kan je ’s ochtends lekker ontbijten. Het ontbijt bestaat uit brood dat je kunt toasten, wat smeersels en yoghurt. Daarnaast komt een medewerker ook vriendelijk vragen of je een eitje of worstjes wil. ’s Avonds schijn je ook in het restaurant te kunnen eten, maar toen wij ’s avonds een kijkje gingen nemen, was het helemaal donker. Misschien moet je van tevoren doorgeven dat je komt eten, dat het restaurant alleen ‘op aanvraag’ open is, geen idee. Een echte receptie is er niet, waardoor het de eerste dag vrij awkward was, omdat wij maar stonden te wachten en te zoeken waar we nou heen moesten om in te checken.. Ook bij vertrek zorgde het even voor vraagtekens, omdat we niet zeker wisten of het voldoende was om gewoon onze sleutel achter te laten. Gelukkig kwam er in beide gevallen uiteindelijk een medewerker om ons te helpen..

Onze mening
Alles bij Khao Yai is nogal simpel. De kamers zijn ruim, maar eenvoudig ingericht. De badkamer is een beetje verouderd. Het ontbijt was goed, maar ook niet erg bijzonder en een echte receptie was er niet. Toch betekent simpel niet dat het slecht was, we hebben in principe niets te klagen. Veel van de gasten zullen hier alleen komen om te overnachten en om overdag het nationale park te bezoeken, en daarvoor is het prima.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *