#Reisblog – Thailand 3: Aanraders en afraders van Bangkok

Bangkok is een drukke, grote stad dat ontzettend veel te bieden heeft. Zoveel, dat wij in de 3 dagen dat we er waren, lang niet alles hebben kunnen zien wat we hadden willen zien. Des te teleurstellender is het als je iets besluit te bezoeken, en het is niet helemaal wat je ervan verwacht had. Om deze reden delen wij onze aanraders en afraders van Bangkok met je!

Aanrader – Airplane graveyard
Totaal niet toeristisch en we weten zeker dat je zoiets nog nooit eerder hebt gezien. De eigenaar van deze graveyard koopt oude vliegtuigen op, verkoopt vervolgens alle onderdelen die nog enigszins waarde hebben en alles wat overblijft dumpt hij op de graveyard. Ontzettend indrukwekkend om door de gestripte vliegtuigen te klimmen en klauteren en het is natuurlijk een ontzettend fotogenieke plek! Wij werden door de vliegtuigen ‘rondgeleid’ door een jong jochie die duidelijk de plek draaiende hield. Entree is 200 baht per persoon. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

 

Aanrader – tempelring
Na ons bezoek aan de airplane graveyard besloten we een hapje te eten en daarna een aantal tempels van de tempelring te gaan bezoeken. We hadden ons een beetje vergist in hoeveel tijd hierin ging zitten. Bij de zogenaamde ‘tempelring’ horen zo’n vijf of zes tempels die allemaal op loopafstand van elkaar vandaan liggen. Wij hebben er slechts drie kunnen bezoeken in een middag tijd. Wij hebben Wat Suthat, Wat Ratchapradit en Wat Pho bezocht, waarvan de laatste veruit het indrukwekkendste was. Wat Suthat stond bij ons grotendeels in de stijgers, waardoor het lastig was om mooie plaatjes te maken. Daarnaast was er een soort dienst bezig, waardoor je je als toerist toch niet helemaal op je gemak voelt. Entree voor Wat Suthat is 100 baht per persoon.

Wat Ratchapradit was erg mooi, maar je mocht er niet naar binnen. We hebben wat leuke plaatjes geschoten, maar je bent daarna wel snel uitgekeken. Entree: gratis.

Wat Pho is niet alleen de grootste en oudste tempel van Bangkok, je vindt hier ook nog eens het beroemde liggende Boeddha beeld van maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog. Hoewel dit een van de toeristische trekpleisters van de stad is, heerste hier toch een zekere rust. Absolute must om een bezoekje aan te brengen als je in Bangkok bent! Prijs: 100 baht per persoon (inclusief gratis flesje water)

Aanrader – Co van Kessel fietstour
Wil je Bangkok op een hele andere manier zien? Leer het echte Bangkok kennen door een fietstocht door verschillende gebieden van Bangkok! Met een groep van 10 tot 15 personen en twee gidsen fietsten we vijf uur lang door de meest uiteenlopende stukken van Bangkok. De tocht begon in het drukke Chinatown, waar we dwars door een markt en door een restaurant heen fietsen. We kwamen voorbij een aantal mooie tempels waar onze gids ons ook iets meer kon vertellen over het geloof en de gebruiken van de Thai. Vervolgens stapten we in een longtailboat om dwars door de khlongs te varen, gaaf! We hebben een aantal varanen gespot en de verschillen tussen rijk en arm komen hier pijnlijk goed naar voren. Aan de andere kant van het water sta je plots in een erg rustig gedeelte van Bangkok, vol natuur. Je kan je bijna niet voorstellen dat het dezelfde stad is als waar je die ochtend doorheen fietste. Na een heerlijk uitgebreide lunch en nog een boottochtje langs onder andere Wat Arun, zit de tocht er weer op. Een fantastische ervaring en alles is super goed geregeld! Voor drinken en eten wordt gezorgd. Voor deze tocht betaal je 1650 baht per persoon, ongeveer €43,-. Een hoop geld, maar dan heb je ook wel een onvergetelijke ervaring!

Aanrader – omhoog bij de Baiyoke Tower 2
De Baiyoke Tower 2 is met zijn 328 meter het tweede hoogste gebouw in Thailand. Voor  250 baht kan je een bezoekje brengen aan de skybar en een ronddraaiend platform vanaf waar je een 360 graden uitzicht hebt over Bangkok. Bij de entreeprijs zit een gratis drankje in de skybar inbegrepen, dus voor de prijs hoef je het niet te laten! Wij gingen rond 5 uur naar boven, op deze manier konden we zowel met daglicht als in het donker van het prachtige uitzicht genieten. In de toren vindt je natuurlijk ook souvenirwinkels en nog wat leuke fotoplekjes en informatieborden. Doen!

Afrader – floating en railway market
De railwaymarket is een markt gebouwd op een treinspoor. Acht keer per dag komt hier een trein voorbij, waardoor de verkopers snel al hun waar van het spoor af moeten halen. Zodra de trein voorbij is, wordt alles snel weer teruggelegd. Leuk en grappig om te zien, maar de markt zelf is niet zo interessant. Er wordt veelal etenswaar verkocht. Groente, fruit, vlees en vis dat ter plekke wordt geslacht. Je komt hier echt puur om een fotootje te maken van de trein die er doorheen sjeest, voor de rest is er niet veel te beleven.
 

De floating markets zijn natuurlijk een bekend begrip. Helaas, want dit zorgt er ook voor dat het ontzettend toeristisch is geworden. De verkopers zijn opdringerig en doordat de bestuurder van de boot bij het kraampje blijft, kan je ook niet weg van die opdringerigheid. Je hoeft maar een blik te werpen op een van de spullen, en het afdingen begint al, ook als je eigenlijk totaal geen interesse hebt. De markt buiten de floating market beviel ons een stuk beter: leuke, originele souvenirs en ontzettend aardige verkopers. Die bootjes konden ons gestolen worden! Voor een gecombineerde excursie naar de railway en floating market betaalden wij 1200 baht per persoon. Hierbij zat het boottochtje zelf nog niet inbegrepen, daarvoor moesten we ter plekke nog 150 bath per persoon bijbetalen. De excursie duurde van 7:00 tot 14:00 uur. Wij zouden zeggen: hou je 1200 baht lekker in je zak en geef dat geld lekker uit op een andere markt!

Afrader – Grand Palace
Hoewel het koninklijke paleis in Bangkok prachtig is, zouden wij een bezoekje eraan niet snel aanraden. Dit komt voornamelijk door de verschrikkelijke drukte. Wij konden niet genieten van al die pracht en praal om ons heen doordat het gewoon zo vol was met mensen. We hebben dan ook snel een rondje gemaakt, geprobeerd wat foto’s te maken zonder al te veel andere toeristen erop en stonden eigenlijk binnen no-time weer buiten, zonde van de 500 baht. Er is genoeg ander moois te zien in Bangkok waar het minder druk is. Mocht je er trouwens toch heen willen: er gelden strenge kledingvoorschriften. Zorg ervoor dat je hieraan voldoet, anders kom je niet binnen.

 

1 gedachte over “#Reisblog – Thailand 3: Aanraders en afraders van Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *