#Reisblog – Thailand 2: 5 bezienswaardigheden in Phetchaburi

Tijdens onze vrije dag bij WFFT besloten wij om naar Phetchaburi te gaan. Ons voornaamste doel was het bezoeken van de Tham Khao Luang Cave, een prachtige grot vol met Boeddha beelden. Voor de rest hadden we niet veel plannen. Gelukkig wist onze chauffeur van die dag ons een aantal verassende en mooie plekjes te laten zien!

Tham Khao Luang Cave
Deze grot ligt op een 100 meter hoge berg iets ten noorden van Phetchaburi. In deze mooie grote grot vind je meer dan 170 Boeddhabeelden, verdeeld over verschillende ruimtes. In het dak van de grot zitten openingen, waardoor het zonlicht prachtig de grot binnen schijnt. Een echt feestje voor fotografen! Toen wij rond een uur of 10 aankwamen, was het heerlijk rustig in de grot. We waren precies op tijd, want toen wij uitgekeken en gefotografeerd waren, kwam er toch een enorme groep toeristen binnen!

  

Om bij de grot te komen, kan je gebruik maken van de tuktuks die beneden aan de berg staan. Voor een ‘retourtje’ naar de grot betaal je 15 baht per persoon (ongeveer €0,40). Daarna beklim je een paar trappen naar boven, en vervolgens weer naar beneden. Dit is niet zwaar, maar kijk in de grot wel uit. Door de vochtigheid kan het nogal glad zijn!

 

Phra Nakhon Khiri Historical Park
Dit historische park van Phetchaburi ligt op een hoge heuvel bij de stad. Je komt er door gebruik te maken van een kabelbaan, hiervoor betaal je 50 baht per persoon en voor de entree tot het park zelf betaal je 150 baht per persoon. Het park is prachtig, het grootste gedeelte loop je in de schaduw naar verschillende tempels en gebouwen. In het hele park heerste rust, heerlijk!

Let er wel op dat je alleen aan het begin bij de kabelbaan wat te drinken kunt kopen, niet halverwege het park. Het voordeel hiervan is wel dat alleen bij het begin apen zijn, en dat je er voor de rest geen last van hebt. De apen zijn wel echt brutaal! Bij ons zat er een in de kabelbaan die het had gemunt op een flesje frisdrank van een andere toerist. Gelukkig was deze zo slim om het flesje drinken ver weg te gooien, zodat de aap erachteraan ging en er verder geen confrontatie was.

 

Wat Mahathat Worawihan
Een prachtig gebouw waar je even een kijkje moet nemen als je in Phetchaburi bent. Om bij het gebouw te komen, moet je door een tempel heen. Uiteraard moet je dus je schoenen uitdoen. Buiten is de grond echter gloeiend heet, het is dus aan te raden om sokken te dragen of mee te nemen! Entree voor deze tempel is gratis.

Phra Ram Ratchaniwet
De bouw van dit paleis van King Rama V werd gestart in 1909 en was afgerond in 1916 onder King Rama VI. Het gebouw is compleet anders dan de rest van de gebouwen in Phetchaburi/Thailand, de stijl is erg Europees en erg bescheiden. Toch is het een prachtig gebouw, vooral de buitenkant is indrukwekkend. Om binnen een kijkje te nemen kost 50 baht per persoon, maar eigenlijk is er binnen vrijwel niets te zien. Het meubilair is bijna allemaal weg. Niet persé een aanrader, wel leuk om een kijkje te gaan nemen op een regenachtige dag!

Wat Kamphaeng Laeng
Echt indrukwekkend vonden wij Wat Kamphaeng Laeng. Deze eeuwenoude ruïnes waren zo’n 800 jaar geleden onderdeel van een muur uit de Kmher periode. In 10 minuutjes heb je het wel gezien, maar toch is het een indrukwekkend geheel. Zeker na alle pracht en praal van de rest van de tempels die we in Phetchaburi bezochten. Entree is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *