#Review: Zoo Duisburg

Toen Ronald en ik midden in de week ineens twee dagen vrij hadden, besloten we deze goed te gebruiken en twee voor ons nieuwe dierentuinen te bezoeken! De eerste dag stond Zoo Duisburg op de planning.

Over de dierentuin
Zoo Duisburg bestaat al sinds 1934 en wordt door een snelweg in twee delen verdeeld. De twee delen zijn samen ongeveer 15,5 hectare en ze met elkaar verbonden dankzij een pad over de snelweg. Van deze snelweg merk je echter vrijwel niets als je door het park loopt. De dierentuin is vooral bekend vanwege de dolfijnen en het dolfinarium wat in 1965 werd geopend. Zoo Duisburg heeft momenteel 340 diersoorten, waaronder enkele bijzondere dieren zoals koala’s, Tasmaanse duivels, fossa’s en de orinocodolfijn.

 

Dolfijnenshow
De zoo heeft twee ingangen. Wij kwamen binnen bij de Siberische tijgers: de nebeneingang. Hier vindt je ook gelijk het dolfinarium waar drie keer per dag de dolfijnenshow wordt gehouden. De show is vergelijkbaar met andere dolfijnenshows, er wordt veel verteld over de dolfijnen en een kindje mag er deel van uit maken. Helaas wordt alle informatie alleen in het Duits verteld, dus wij konden maar kleine delen van het verhaal volgen. Origineel was wel het spetterende einde van de show!

Verblijven
De verblijven van Zoo Duisburg waren echt van hoog niveau. Ze waren ontzettend ruim, met mooie schone ramen en veel plekken waar je zonder hek of glas naar de dieren kon kijken. Daarnaast kon je vrijwel elk verblijf bekijken vanaf verschillende punten, zodat het niet uitmaakt waar de dieren zitten, je hebt altijd een grote kans dat je ze te zien krijgt.

De dieren
Zoals hierboven al vermeld, heeft Zoo Duisburg een aantal bijzondere dieren. De meest bijzondere is waarschijnlijk wel de orinocodolfijn, Zoo Duisburg heeft er één en dit is tevens de laatste van deze soort in Europa. Naast Zoo Duisburg vindt je deze rivierdolfijn dan ook alleen in dierentuinen in Venezuela. Ook de Tasmaanse duivel zie je niet veel in dierentuinen. Dit vleesetende buideldier is waarschijnlijk het meest bekend dankzij ‘Tasmanian Devil/Taz’ uit de Looney Tunes. Buiten Duisburg Zoo kan je deze leuke diertjes vinden in België en Denemarken.

 

Overige
Door het park heen vindt je meerdere souvenirshops en eettentjes. Wel belangrijk om te weten is dat je hier nergens kunt pinnen. Ook is er geen pinautomaat in de dierentuin, dus de enige optie als je geen contant geld bij je hebt, is om bij de ingang geld bij te pinnen. Ook hanteren ze in Duitsland een statiegeld systeem, in Duisburg was dit €0,15 per flesje. Vergeet dus niet je drinkflesjes in te leveren om dat geld terug te krijgen.

Qua diersoorten is deze dierentuin echt een aanrader! De vele bijzondere diersoorten en de katachtigen maken ons heel erg blij. Wat voor ons wel een echte tegenvaller was, was dat je nergens kon pinnen. Maar als je dit van tevoren weet, is het natuurlijk geen probleem. Van ons had dit dus wel (wat duidelijker) op de site vermeldt mogen worden. De dierentuin is niet heel groot, dus je hebt geen hele dag nodig om het park te zien. Als je echter van fotograferen houdt, de show meepakt en meerdere keren bij bepaalde dieren gaat kijken, kan je jezelf hier zeker wel een volle dag vermaken.

Algemene informatie
Zoo Duisburg is het hele jaar door geopend. In de zomer is het park open van 09:00 tot 17:30 uur en in de winter van 09:00 tot 16:00 uur. Volwassenen vanaf 18 jaar betalen voor de entree €16,90 en kinderen €9,90. Parkeren kost €3,00. De dierentuin is ook te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Duisburg gaat tramlijn 901 naar de hoofdingang van de tuin.

Voor meer informatie, zie de website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *