#Reisblog – Dubai Dag 4 / 22-01-2017

Dag 4 – Woestijnsafari & Mall of the Emirates

Voor vandaag hadden we thuis de ‘desert safari tour’ geboekt. Tussen 15:00 en 15:30 uur zouden we opgehaald worden in ons hotel, dus hadden we ’s ochtends meer dan genoeg tijd om naar een mall te gaan. Deze keer was het de beurt aan de Mall of the Emirates. Deze mall is een van de grootste malls ter wereld en met meer dan 700 winkels en de grootste indoor skibaan van de wereld, hoef je jezelf er zeker niet te vervelen. De indoor skibaan zag er heel leuk uit, maar door de beperkte tijd die we hadden, besloten we er toch niet naar binnen te gaan. We hebben wat leuke winkels bezocht en een hapje gegeten, maar na het zien van de Dubai Mall en de Ibn Batutta Mall, waren we niet meer zo onder de indruk van deze mall.

We namen de taxi naar huis, zodat we ruim op tijd terug zouden zijn. We waren lichtelijk zenuwachtig, want we hadden gehoord dat het er erg wild aan toe kan gaan bij het dune bashing en dat sommige mensen over hun nek gaan. Daar hadden wij natuurlijk geen zin in. We werden opgehaald en na 45 minuten rijden kwamen we aan bij een soort kamp. Hier kon je souvenirs kopen, wat eten of drinken of met een quad over het zand crossen. Ondertussen maakte de chauffeur de auto klaar voor de rit. Vlak voor we vertrokken, liet hij de banden van de auto een stukje leeglopen om meer grip te hebben in het zand.

Toen kon de tocht beginnen! We hadden ons voor niets zorgen gemaakt, want hoewel het er zeker wild aan toe ging, konden we alleen maar genieten. Al stuiterend raceten we door het rode zand en het was ontzettend gaaf (complimenten aan de tourguide Shamsher, die tijdens het racen goed wist wat hij deed). Na ongeveer 20 minuten gereden te hebben, maakten we een stop midden in de woestijn zodat iedereen foto’s kon maken. Het was heel indrukwekkend om alleen maar zand om ons heen te zien. Na de fotostop reden we weer verder. De eindbestemming was een kamp in de woestijn waar allerlei activiteiten waren. Zo kon je een ritje maken op een kameel, een foto laten maken in authentieke Arabische kleding en een henna tatoeage laten zetten. Daarnaast waren er ook nog optredens van een Arabische tanoura dans, een vuurspuwer en een buikdanseres. Als laatste was er een uitgebreide barbecue met veel (pittig!) eten. Helaas begon het een beetje te regenen, maar ach, wie kan er nou zeggen dat ze in de regen in een woestijn hebben gebarbecued?

Al met al zijn wij weer een hele bijzondere ervaring rijker! Morgen staan de dierentuin en de souks op de planning, dus tot morgen!

 

Klik hier voor dag 5!

 

4 gedachten over “#Reisblog – Dubai Dag 4 / 22-01-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *