#Reisblog – Dubai Dag 3 / 21-01-2017

Dag 3 – Sheikh Zayed Grand Mosque – Abu Dhabi, Ibn Buttata mall

 

Een andere bezienswaardigheid die we in onze vakantie graag wilden bezoeken was de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. Voor een bezoek aan deze moskee moesten wij wel Dubai verlaten, aangezien het gebouw in het verderop gelegen Abu Dhabi ligt.

Op internet en bij het personeel van het hotel hadden wij al wat informatie ingewonnen over hoe we het beste daar konden komen. Er waren twee opties: de taxi of met het openbaar vervoer. Daar de rit met de taxi ongeveer een uur bedraagt en de kosten van het openbaar vervoer stukken lager waren, hebben wij voor deze laatste optie gekozen. Iets waar we, als we er nu op terug kijken, niet geheel geluk mee hebben gehad.

De bussen richting Abu Dhabi vertrekken vanaf het busstation bij de Ibn Buttata Mall. Bij het busstation staan handige apparaten waar je snel en makkelijk je tickets voor de bus kunt halen. Althans, dat is de bedoeling. Helaas liep de automaat halverwege onze transactie vast en kregen wij een onduidelijke bon waar we uiteindelijk niks mee konden. Dus zijn we opzoek gegaan naar een loket waar we alsnog tickets konden halen voor de bus naar Abu Dhabi. Alsof dit nog niet genoeg was kwam de bus ook nog eens een stuk later dan de bedoeling was. Uiteindelijk, na een hoop gezeur, zaten we in de bus die ons in anderhalf uur naar het busstation van Abu Dhabi bracht.

In Abu Dhabi aangekomen, gingen we eerst maar op jacht naar iets te eten. Vervolgens moesten we weer tickets halen voor de volgende bus, want de tickets die we in Dubai kregen, waren in Abu Dhabi niet geldig. Hierna zaten we weer ruim een half uur in de bus en toen waren we er eindelijk, van ruim uit de verte zagen we hem al: een prachtig spierwit gebouw dat overal bovenuit rees. Ik kan je vertellen, het was de vervelende reis helemaal waard! Wat een ontzettend mooi, indrukwekkend gebouw. Bij binnenkomst moesten onze spullen door een scanner en kreeg Manouk een lange jurk aan om benen, armen en haar te bedekken.

De binnenkant van de moskee was minstens net zo mooi als de buitenkant. In het midden bevond zich een enorm plein en alle pilaren en muren waren prachtig versierd. Binnenin de moskee, in het gedeelte waar je alleen zonder schoenen naar binnen mag, vindt je nog meer pracht en praal en ’s werelds grootste kroonluchter en ’s werelds grootste tapijt. Buiten de moskee lag ook het graf van Sheikh Zayed, naar wie de moskee vernoemd is en wat goed bewaakt werd.

We hebben rondgelopen tot zonsondergang, zodat we ook daar wat mooie plaatjes van konden schieten en toen was het alweer tijd om terug te gaan. Ditmaal namen we een taxi, wat een stuk duurder, maar ook een heel stuk sneller was.

We gingen weer terug naar Ibn Buttata Mall om een hapje te eten en een beetje te shoppen. Deze mall was ingericht in zes verschillende ‘courts’, namelijk: Tunesië, China, India, Perzië, Egypte en Andalusië. Het is zo ingericht omdat Buttata op zijn 21e in 1335 een wereldreis ging maken. Zijn reis duurde 24 jaar en daarin bezocht hij deze zes landen. In elk gedeelte zijn er dingen te zien die typerend zijn voor de landen. Zo stond er in het Chinese gedeelte een groot Chinees schip en in het gedeelte van India stond een olifantenbeeld.

Al met al was het dus weer een bijzondere dag. Voor morgen staat er weer een mall op de planning en een tocht naar de woestijn. We zijn erg benieuwd!

Klik hier voor dag 4!

 

2 gedachten over “#Reisblog – Dubai Dag 3 / 21-01-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *