#Reisblog – Dubai Dag 2 / 20-01-2017

Dag 2 – At the Top, outdoor festival, Burj al Arab en the Walk

Voor de tweede dag van onze trip, hadden we ‘At the top, Burj Khalifa’ geboekt. We hadden dit vooraf al gepland via internet, omdat dit een stuk goedkoper is en we dan niet in de rij hoefden te staan. Met de shuttle service van ons hotel werden we ruim van tevoren naar Dubai Mall gebracht. We hebben hier nog een lekker stukje cheesecake gegeten bij de Cheesecake Factory waarvan we een paar uur later nog vol zaten.

Daarna was het zover: we gingen naar boven! Met een lift die tien verdiepingen per seconde naar boven schoot, waren we binnen een minuut op de 124e verdieping (452 meter hoogte). Het uitzicht was echt fantastisch, zoiets hadden we (natuurlijk) nog nooit gezien! We konden ontzettend ver kijken. We zagen de zee, hoge gebouwen maar ook heel veel woestijn. We hebben onze ogen uitgekeken en mooie plaatjes geschoten. Er was ook nog een leuke souvenirwinkel, dus we gingen uiteraard niet met lege handen naar beneden.

De Burj Khalifa is niet alleen een schitterend en bijzonder gebouw, het heeft ook nog enkele records weten te vestigen:

  • Het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld
  • Het hoogste bouwwerk ter wereld
  • Het hoogste restaurant ter wereld (422 meter)
  • Het grootste gebouw door mensen gemaakt
  • Meeste vloeren in een gebouw
  • Op een na snelste lift ter wereld

Vanuit de Burj Khalifa hadden we een aantal leuke plekjes gezien die we wilden gaan opzoeken. Zo kwamen we spontaan terecht bij een heel gezellig outdoor festival met live muziek, leuke kraampjes en lekker eten. Hier hebben we even genoten van zowel de kraampjes, de cultuur als het schitterende uitzicht. Pal naast dit festival is een van de bekende souks (Arabische Markt) gelegen: ‘Souk al-Bahar’.

Ook dit is weer een mooi vormgegeven gebouw, zowel van de buitenkant als de binnenkant. Bij binnenkomst komen de Arabische geuren je tegemoet evenals de aankleed stijl die ook typisch Arabisch is. Hier zijn we even doorheen gewandeld.

Een ander bekend gebouw is het enige 7-sterren hotel in de wereld, genaamd Burj al Arab. Dit hotel is gebouwd op een kunstmatig eiland op zee. Indien je in dit hotel verblijft, wordt je vanaf het vliegveld opgehaald in een Rolls Royce. Het interieur van dit gebouw is zwaar versierd, waarbij onder meer 1500 m² 24-karaats goud is gebruikt. Ook in dit gebouw bevindt zich een wereldrecord: de hoogste atriumhal van de wereld. Een verblijf in dit hotel is voor de goedkoopste kamer tussen de $820 – $6000 per nacht. De duurste kamers kosten naar verluidt meer dan $15.000 per nacht.

Inmiddels begon de zon al langzaam onder te gaan en besloten we om de Burj al Arab ook nog even te gaan fotograferen bij zonsondergang. Dat liep niet helemaal zoals we hadden gehoopt, want we konden met geen mogelijkheid de goede weg vinden richting een openbaar strand, waar we een mooi uitzicht op de Burj zouden hebben. Toen we eindelijk een plek hadden gevonden, was inmiddels de zon al geheel onder. Toch hebben we nog wat leuke foto’s kunnen maken.

Onze magen begonnen al weer flink te rammelen en dus besloten we om naar onze laatste bestemming van vandaag te gaan: The Walk in Jumeirah. Dit is een boulevard van 1,7km met diverse shop en eetgelegenheden. Deze plek is ook erg in trek voor de lokale inwoners, die graag door de straat rijden om te pronken met hun dure wagens. Terwijl wij pal naast de weg zaten te eten, hebben wij dan ook diverse Ferrari’s, Maserati’s, Porche’s en een Lamborghini zien passeren. Als afsluiter van de avond kwam er geheel onverwacht nog een flinke vuurwerkshow tot stand. We begrepen van de ober dat dit elke avond om half 9 plaatsvind, dus wij hopen dat we er deze week nog een avondje naar terug kunnen om een mooie plek te bemachtigen voor de show.

Morgen gaan we richting de stad Abu Dhabi, om daar de grote moskee te bezoeken.

Klik hier voor dag 3!

3 gedachten over “#Reisblog – Dubai Dag 2 / 20-01-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *