#Reisblog – Dubai Dag 1 / 19-01-2017

Dag 1 – Reizen, Burj Khalifa, Dubai Fontain en Dubai Mall

Na een vlucht van iets meer dan 6½ uur kwamen we met het toestel van Transavia aan op de luchthaven van Dubai. Eindelijk was het dan zo ver. De vakantie waar we al een flinke tijd naar uitkeken, was begonnen! Na een flinke tijd te hebben gewacht bij de paspoortcontrole (ze werken daar heel hard, maar hebben meer personeel wat rond loopt dan wat daadwerkelijk controles uitvoert) konden we ons melden bij de lokale reisleiding die ons richting ons hotel bracht. Het iets buiten de stad gelegen hotel ‘Ghaya Grand Hotel’. Poepienieuw, slechts 2 jaar oud.

IMG_9196 IMG_9197 IMG_9198

Lees hier onze uitgebreide review over het hotel!

Na een korte opfris ronde zijn we hotel weer uitgestapt en hebben we de eerste taxi richting ‘The Dubai Mall’ gepakt. Dit is een immens groot shopping center, verdeeld over 4 etages. In deze mall vind je meer dan 1200 verschillende shops en eetzaken. Dat laatste was ons eerste doel: iets lekkers en voedzaams te eten scoren! In de mall kwamen we al snel de borden met Foodcourt tegen, een halve verdieping met praktisch alleen maar eetzaakjes. Keuze genoeg zou je zeggen, maar juist door al deze keuzes werd een keuze maken een lastige keuze.

DSC_0951Een rijtje van wat duurdere auto’s, geparkeerd voor de Dubai Mall.

DSC_0957

DSC_0976

Het aquarium midden in de Dubai Mall

DSC_0985 DSC_0987
Candylicious, een vrij grote snoepwinkel.

DSC_0963De waterval middenin de Dubai Mall.

DSC_0995 DSC_0998
De supermarkt in de Dubai Mall, alles netjes gestapeld en een speciale afdeling voor geen Moslim mensen.

Na lekker gegeten te hebben, zijn we de mall verder gaan verkennen. De mall lijkt in niets op winkelcentra die wij in Nederland kennen. In elke winkel is wel iets te beleven en mocht je je toch nog vervelen, dan kun je altijd nog gaan schaatsen, een waterval bewonderen of een kijkje nemen in een aquarium. Na waarschijnlijk nog niet eens de helft van de winkels gezien te hebben, gingen we naar buiten om het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, in het donker te bewonderen. Dit gebouw is maar liefst 828 meter hoog en het is prachtig verlicht. We hadden geluk, want binnen 10 minuten startte er ook nog een fonteinshow op muziek. Elke halfuur ’s avonds start er een nieuwe show op elke keer andere muziek. De waterstralen komen wel 150 meter hoog en de fontein is ook weer de grootste ter wereld.

DSC_1008             DSC_1012

De Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld.

Na deze show wilden we op huis aan, maar een taxi vinden bleek nog niet zo makkelijk. Een man sprak ons aan of we een taxi zochten en niets vermoedend liepen we met hem mee naar de garage. Toen hij daar de deur opende van een dure auto, gingen er bij ons toch wel belletjes rinkelen dat het misschien niet zo’n goed idee was.  Toen hij ook nog eens twee keer zoveel als de prijs van de heenrit vroeg, besloten wij toch maar op zoek te gaan naar een normale taxi. Onder de mall stonden deze in rijen te wachten en zo kwamen we weer veilig terug in het hotel.

Tot morgen!

Klik hier voor dag 2!

 

3 gedachten over “#Reisblog – Dubai Dag 1 / 19-01-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *