Roofvogelworkshop Amerikaanse Zeearend

Meet&greet met de Amerikaanse Zeearend
Vrijdag 5 februari hebben wij Roofvogelworkshop gedaan bij de Roofvogelboerderij in Berkel en Rodenrijs. Ik had deze workshop gekregen van Ronald voor mijn verjaardag en het was echt een perfect cadeau! We hebben een hele leuke middag gehad, en het is zeker een ervaring die je niet snel zal vergeten!
De workshop die wij hebben gedaan was de meet&greet met de Amerikaanse Zeearend. De Zeearend vinden wij allebei wel een van de indrukwekkendste vogels, dus het was erg gaaf om oog in oog te staan met deze prachtige vogel!

img_9432 img_9456

Introductie
De dag begon met een glaasje fris en wat lekkers terwijl we uitleg kregen over het bedrijf, de Amerikaanse Zeearend en het programma voor die middag. Hierna kregen we een rondleiding over de roofvogelboerderij. Ze hebben veel verschillende vogels op de boerderij en het is wel duidelijk dat ze van hun vogels houden en dat ze ze goed kennen! Bij elke vogel werd er iets verteld over de vogel en over zijn of haar karakter.

Zelf oog in oog met de Amerikaanse Zeearend
Na de maakten we dan eindelijk kennis met de Amerikaanse Zeearend waarmee we zouden gaan vliegen! In eerste instantie werd de Zeearend op onze arm gezet zodat we alvast konden wennen aan het gevoel en zodat we konden voelen hoe zwaar de vogel was. Een Amerikaanse Zeearend weegt namelijk tussen de 3 en 4 kilo, en dat is best een aardig gewicht op je arm!
Hierna begon het vliegen, en wat was dat gaaf! De Amerikaanse Zeearend is een erg indrukwekkende vogel met een spanwijdte van 2,2 meter, dus het is niet niets als er zo’n enorme vogel op je af komt vliegen! Maar wat een geweldige ervaring is het! Op het filmpje kun je zien hoe het vliegen in zijn werk gaat. Het weer zat niet echt mee die dag, want het regende en het waaide ook vrij hard, maar voor de vogel was dat gelukkig geen probleem!

img_9460 img_9494

Over de roofvogelboerderij
De Roofvogelboerderij biedt onderdak aan vele soorten uilen, buizerds, gieren, valken, haviken en arenden. Naast de roofvogels zijn er ook nog andere dieren zoals koeien, paarden, kippen en konijnen en andere vogels zoals Pelikanen en Ooievaars die in vrede samenleven met de roofvogels. Je kunt bij de boerderij terecht voor verschillende workshops, feestjes en andere uitjes. Het is zelfs mogelijk om een roofvogel bij je bruiloft te hebben die aan komt vliegen met de trouwringen via de roofvogelboerderij!
img_9512

Lijkt het jou nou ook leuk om een roofvogelworkshop te doen? Wij kunnen het je zeker aanraden! Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de site van de Roofvogelboerderij: http://www.roofvogelboerderij.nl/ je mag ons natuurlijk ook altijd een berichtje sturen als je nog vragen hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *