#Reisblog – Dubai Dag 5 / 23-01-2017

Dag 5 – Dubai Zoo, Jumeirah moskee, Gold Souk, Jumeirah the Palm, Atlantis Hotel & Dubai Marina by Night

Waar een dierentuin is, daar zijn Ronald en Manouk. Helaas is de standaard voor dierentuinen hier kennelijk heel anders dan wij gewend zijn. De entreeprijs was omgerekend slechts €0,50, maar daar kreeg je dan ook een dierentuin voor terug met hele kleine verblijven met veelal slechte ramen of dubbele hekken, waardoor de dieren niet goed te zien waren. Daarnaast is het heel normaal om tegen de hekken te slaan en naar de dieren te schreeuwen. Al met al zijn we slechts een halfuurtje binnen geweest, toen hadden we het wel gezien.

Hierna zijn we doorgelopen naar de Jumeirah moskee, dit is een hele mooie moskee waarvan we hadden gelezen dat hij voor niet-moslims ook te bezoeken was. Helaas was daar niet bij vermeld dat dat alleen om 10 uur ’s ochtends kon. Niet naar binnen dus, maar al met al wel mooie plaatjes kunnen maken van de buitenkant.

We vervolgden onze tocht met de taxi richting de souks. De souks zijn kleine straatjes met aan beide kanten allerlei winkels. In de gold souk schittert het goud je van alle kanten tegemoet. Daarnaast vind je hier de zwaarste gouden ring ter wereld. Deze ring, de Najmat Taiba, is 3 miljoen euro waard en weegt meer dan 60 kilo. Goud is in Dubai ook erg goedkoop, dus het was flink druk in het straatje. Door de drukte en alle opdringerige verkopers, hadden we het hier snel gezien.

We namen de taxi richting het Atlantis the Palm hotel, een hotel dat wereldberoemd is en je simpelweg gezien moet hebben tijdens een vakantie in Dubai. Met de monorail reden we over het Jumeirah the Palm, wat tevens samen met het andere palmeiland het grootste kustmatige eiland ter wereld is. Vanuit de monorail hadden we prachtig uitzicht op het hotel en eenmaal aangekomen besloten we eerst wat te gaan lunchen. Het hele hotel is binnenin versierd in de stijl van Atlantis en er zijn diverse leuke winkels een eetzaakjes. Natuurlijk allemaal wel wat prijziger, maar wat wil je met zo’n beroemd 5-sterren hotel? Hierna hebben we buiten nog een aantal foto’s gemaakt en zijn we doorgereisd naar onze volgende bestemming: Dubai Marina.

We gingen naar Dubai Marina mall, omdat we hadden gelezen dat ze hier een mooie uitkijkpunt hadden op Dubai Marina. Dubai Marina mall was een wat kleinere mall dan de andere malls die we gezien hebben. We hebben wat winkels bezocht en hebben wat gegeten en zijn toen doorgelopen langs alle wolkenkrabbers om wat foto’s van Dubai by night te maken.

Het was weer een volle dag, met helaas wat tegenvallers. Uiteindelijk hadden we het toch niet willen missen en hebben we een leuke dag gehad. Morgen staat ons weer een drukke dag te wachten, met onder andere Souk Medinat Jumeirah, Dubai Marina en ’s avonds hebben we toegang gekregen tot de 42e verdieping van een hotel om daar foto’s te maken met uitzicht op de Burj Khalifa.

En ja, dat gebouw is echt gedraaid, is geen photoshop 🙂

Tot morgen!

Klik hier voor dag 6!

2 gedachten over “#Reisblog – Dubai Dag 5 / 23-01-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *