#Reisblog – Dubai Dag 6 / 24-01-2017

Dag 6 – Jumeirah Madinat Souk, Dubai Marina, Dubai Fontain & Fotograferen op Shangri-La Hotel.

Na ons minder leuke bezoek aan de souks eerder deze week, was ik heel benieuwd wat we konden verwachten van de Jumeirah Madinat Souk. Ik was dan ook positief verrast toen we aankwamen. De souk was authentiek Arabisch ingericht en had allerlei leuke souvenir winkels. De verkopers waren een stuk minder opdringerig en dat maakte het voor ons een stuk leuker om hier rond te snuffelen.

Toen we de souk uitliepen, werden we verrast met een prachtig uitzicht. Het is een nagemaakt oud Arabisch dorp met in het midden prachtig helder blauw water. Buiten het complex stond de Burj al Arab, wat zorgde voor een groot contrast met oude en nieuwe gebouwen. In dit ‘dorp’ zijn meerdere hotels een eetzaakjes te vinden. Ook is het mogelijk om met een bootje een tocht te maken over het water en dit hebben we natuurlijk gedaan. Hier hebben we geen moment spijt van gehad, want het was prachtig. Het was echt een klein paradijsje in deze drukke stad.

We vervolgden onze weg naar Dubai Marina, om dit ook in het daglicht te kunnen bewonderen. Het blijft indrukwekkend om deze hoge wolkenkrabbers te zien, er staan er maar liefst meer dan 50! Leuk feitje: in Dubai Marina vind je ook de hoogste gedraaide toren en de hoogste woontoren van de wereld.

We pakten de metro naar Dubai Mall om nog een keer de fonteinshow te kunnen zien vanaf een terras van de Dubai Mall. Dit liep iets anders dan gepland, want we moesten vandaag wat eerder eten omdat we een afspraak hadden in het Sangri-La hotel. We wisten niet dat de fonteinshow pas om 6 uur zou beginnen, dus dat redden we helaas niet. We konden wel de show van beneden bekijken en toen zijn we direct daarna op zoek gegaan naar een taxi.

Met de taxi gingen we naar het Sangri-La hotel, waarmee Ronald over de mail had geregeld dat wij op de 42e verdieping van het gebouw foto’s mochten maken van het uitzicht. De 42e verdieping bleek tevens ook de hoogste verdieping te zijn en vanaf hier hadden we een geweldig uitzicht op de stad en in het speciaal op de Burj Khalifa en het grote kruispunt. Het was een hele bijzondere ervaring en we zijn beide ook ontzettend blij en dankbaar dat we deze kans kregen.

Morgen staat er een dag tour van Corendon door Dubai op de planning. Dat is gelijk alweer de laatste hele dag die we hier hebben. Morgen nog even genieten van deze geweldige stad en dan komen we weer terug naar het koude Nederland.

Tot morgen!

Klik hier voor onze belevenissen van dag 7!

3 gedachten over “#Reisblog – Dubai Dag 6 / 24-01-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *