#Review: Zoo Veldhoven

Na alle verhalen over de heropening van Zoo Veldhoven, moesten wij natuurlijk ook een kijkje gaan nemen! Benieuwd wat wij vonden van de vernieuwde tuin? Lees dan snel verder!

  

Over Zoo Veldhoven
Zoo Veldhoven begon in 1992 als initiatief van ‘Stichting Nederlands Opvangcentrum Papegaaien’. Helaas kwam het park in 2009 negatief in de belangstelling, ondanks het feit dat het park gewoon voldeed aan alle eisen die verbonden zijn aan het opvangen van dieren. In januari 2013 ging het park failliet en werd het gesloten. Gelukkig was er in maart alweer een nieuwe eigenaar, die het park open zou stellen voor publiek en onder een andere naam. Dit was het begin van Zoo Veldhoven. Sinds afgelopen december zijn er nieuwe eigenaren van het park. Zij zijn hard aan de slag om het park een echte dierentuin te maken. Afgelopen 5 maart was de feestelijke opening van het park.

Het park
Nog voor je het park betreedt, zie je een grote groep Schotse hooglanders staan. Dit maakt al gelijk duidelijk dat het park meer te bieden heeft dan alleen vogels. Zo huisvesten ze ook reptielen, zebra’s, geiten en zelfs servals. In totaal heeft het park 244 verschillende diersoorten.

Bij binnenkomst wordt je gelijk begroet door een vrolijke groep ara’s in een open verblijf. Er zit dus geen hek om het verblijf heen en dat is heel fijn voor de fotografen onder ons! In het park zijn nog veel meer van dit soort verblijven te zien. Naast deze ruime, open verblijven zijn er ook veel verblijven waar je doorheen kan lopen en waar je de vogels kan voeren. Sowieso is het bij veel vogels toegestaan om ze cedernoten te voeren, die je bij de kassa kunt kopen.

Verbouwen
Nog niet alle verblijven zijn zo ruim en open. Er zijn nog stukken waar de vogels in lange rijen naast elkaar in kleine hokken zitten. De eigenaren zijn er nog niet aan toe gekomen om alle verblijven aan te passen naar hun standaarden, maar ze zijn een heel eind op de goede weg!

Zo hebben de roofvogels nu hele ruime hokken waar ze gerust in kunnen vliegen en is al veel achterstallig onderhoud weggewerkt. Ook hebben de eigenaren al een speeltuin aangelegd en opent binnenkort de nieuwe kinderboerderij

Wat vonden wij van Zoo Veldhoven?
We hebben een hele leuke middag gehad in de zoo. De volgende keer gaan we een hele dag, want nu hebben we helaas nog niet alles kunnen zien. We waren beide erg enthousiast over het park. Met name de grote collectie met bijzondere vogels, het goede werk dat ze doen en de pratende vogels en het voeren daarvan, vielen in de smaak! We zijn heel benieuwd hoe het park zich verder gaat ontwikkelen in de toekomst. Er is veel ruimte en het is al duidelijk te zien dat het park op de goede weg is.

Dat het park nog steeds een vogelopvang is, is goed te zien. Niet alle dieren zien er even goed uit. Een fijne gedachte is dan ook dat ze nu wel een fijn en goed tehuis hebben in het park!

Algemene informatie
Zoo Veldhoven is elke dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Voor een kaartje betaal je slechts €12,- voor volwassenen. Parkeren is gratis. Met het openbaar vervoer is het park te bereiken met buslijnen 16, 403 en 292.

Meer informatie kun je vinden op de website

1 gedachte over “#Review: Zoo Veldhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *