#Review: Pairi Daiza

Pairi Daiza
Wie aan een wereldreis denkt, denkt waarschijnlijk niet gelijk aan een dierentuin. Toch is een wereldreis precies wat je meemaakt als je een dagje (of twee) naar Pairi Daiza gaat. Een bezoek laat je kennis maken met verschillende werelddelen: bezoek een Aziatische tempel, struin door een authentiek Afrikaans dorpje en vaar met een onderzeeër door een prachtig koraal.

Wij hebben afgelopen zomer Pairi Daiza voor het eerst bezocht, we hadden toen besloten om gelijk twee dagen te gaan, omdat we hadden gehoord dat je het in een dag misschien niet redt om alles te zien. Door alle positieve verhalen die we hadden gehoord, hadden we heel veel zin in! En Pairi Daiza heeft ons zeker niet teleurgesteld.

Over de dierentuin
Pairi Daiza ligt in België, in het stadje Brugelette. Dat deze dierentuin ooit begon als vogelpark, is nu niet meer voor te stellen. Het park is inmiddels het populairste dierenpark van België en het heeft elk jaar bijna twee miljoen bezoekers. Er zijn dan ook veel parkeerplaatsen en er staan vaak rijen voor de ingang. Wat ons opviel, is dat er voor de ingang een tassen controle plaatsvind en je door poortjes moet waar je wordt gecontroleerd, dit heeft Pairi Daiza ingesteld na de aanslagen in Parijs. Dit is ons nog niet eerder gebeurd in andere dierentuinen, maar het zorgde er wel voor dat we ons veilig voelden.

 

Werelden
Pairi Daiza is opgedeeld in meerdere werelden: La Lagune, La Vallée de la Source, La Porte du Ciel, La Terre des Origines, La Porte des Profondeurs, Le Royaume de Ganesha, La Cité des Immortels en La Terre du Froid. Al deze werelden zijn compleet gethematiseerd. Zo vindt je in La Cité des Immortels een complete Chinese tuin en waan je jezelf in La Terre des Origines in Afrika. Het maakt niet uit waar je loopt, je kijkt je ogen uit.

 

Behalve prachtige gethematiseerde gebieden, heeft Pairi Daiza ook nog een uitgebreide collectie aan dieren te bieden. Onder de 551 diersoorten die in het park te vinden zijn, behoren ook de complete ‘big six’ van Afrika: de leeuw, de luipaard, de olifant, de Kaapse buffel, de neushoorn en het nijlpaard. Je vindt hier ook meerdere dieren die je in niet veel andere dierentuinen vindt, zoals koala’s, Tasmaanse duivels, een schoenbekooievaar, de Andescondor en uiteraard de reuzenpanda’s die er sinds 2014 rondlopen.

 

Must see in het park
Wat heel bijzonder is, is dat er momenteel in Pairi Daiza een baby reuzenpanda te bewonderen is. Dit gebeurt niet vaak, want vrouwelijke reuzenpanda’s zijn slechts 1 tot 3 dagen per jaar vruchtbaar. De kleine loopt nu inmiddels ook buiten. Een goede reden dus om een kijkje te gaan nemen in Pairi Daiza!

Ook de vogelshow is zeker de moeite waard. De vogels vliegen vlak over je heen of komen zelfs tussen het publiek om een hapje eten op te pikken. Het hoogtepunt van de show is toch wel het moment dat de Andescondor (de grootste roofvogel op aarde met een spanwijdte van meer dan 3 meter) vanuit de toren naar beneden komt vliegen.

 

Prijzen
Pairi Daiza heeft al meerdere prijzen gewonnen, zoals de “travellers’ Choice 2015” van Tripadvisor, “Beste Dierentuin van België en Nederland 2012” “Mooiste dierentuin van de Benelux” en “Mooiste nieuwe dierenverblijf” van EAZA. Naar onze mening zijn deze allemaal meer dan verdiend! Zo’n mooie dierentuin hebben wij nog niet eerder gezien, en we hebben er aardig wat in en buiten Nederland bezocht. Het beste is nog dat Pairi Daiza zichzelf blijft vernieuwen en verbeteren. Zo hebben ze sinds het einde van het seizoen vorig jaar alweer een aantal nieuwe diersoorten verwelkomd: orang-oetans, Tasmaanse duivels en kraagberen

Deze bijzondere dierentuin is een absolute aanrader die iedereen gezien moet hebben, dierentuinliefhebber of niet.

Algemene informatie
Het park is elke dag van 10:00 tot 18:00 uur geopend (19:00 uur in juli en augustus en 17:15 in de wintertijd) van 1 april t/m 5 november. Een toegangsticket kost €34,- voor volwassenen en voor parkeren betaal je €7,-. Pairi Daiza is voor zover wij weten niet gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Voor meer informatie, zie de website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *