Vliegen in een helikopter

Aangezien ik van Ronald een weekendje Disneyland Parijs had gekregen voor mijn verjaardag, lag de lat voor een cadeau voor zijn verjaardag erg hoog. Ik moest iets verzinnen wat hij erg gaaf zou vinden en niet zou verwachten. Dat werd een helikoptervlucht!

Heliwens
Ik had dit verjaardagscadeau geboekt bij Heliwens. Via de website kan je een datum kiezen en je hiervoor inschrijven. Tegelijkertijd kun je allerlei dingen bijboeken, zoals een Polaroid foto bij de helikopter, een filmpje van je vlucht, een stoel bij het raam of in de cockpit en een langere vliegtijd. Voor al deze dingen moet je echter wel bijbetalen. Omdat ik het optimale uit deze ervaring wilde halen, had ik al deze dingen erbij geboekt. Hier heb ik zeker geen spijt van, maar ik zou ze niet allemaal aanraden. Zo kan je een foto bij de helikopter ook gewoon met je mobiel maken, dat scheelt weer €5,-. Voor het filmpje van je vlucht kreeg je een GoPro waarmee je kon filmen. De SD-kaart die hierin zit, mag je dan mee naar huis nemen. Mocht je zelf thuis een goede (film)camera hebben, kan je deze natuurlijk ook meenemen. Dat scheelt je dan ook weer €20,-.

Tijdens de dag
We hadden bericht gekregen dat we tussen elf en half twaalf zouden gaan vliegen en dat we minstens twintig minuten van tevoren aanwezig moesten zijn. We konden echter ook nog gaan segway rijden voordat we gingen vliegen, maar dan moesten we iets eerder aanwezig zijn. We zorgden er dus voor dat we ruim op tijd aanwezig waren, zodat we wat foto’s konden maken, konden rijden op de segway en we niet hoefden te haasten. Alles was goed geregeld door Heliwens. Je kon gratis parkeren, er waren bankjes waar je kon zitten, er waren toiletten en je kon een hapje en een drankje kopen. Het segway rijden stelde niet erg veel voor, er was een bepaald gebied afgezet waar je kon rijden, maar dit was niet erg groot. Wel was het een leuke toevoeging, want zo had iedereen die even moest wachten voor het vliegen toch iets te doen.

Het vliegen
Het vliegen was een enorm gave ervaring, alleen het rennen naar de helikopter met alle wind die van de propellers komt, was al gaaf! Van tevoren vonden we het wel een beetje spannend, maar het was totaal niet eng! Ik zou zelfs zeggen dat vliegen in een vliegtuig nog enger is, hoewel we dat ook geen van beide eng vinden. Je merkte dat de piloot er zelf ook van genoot, want hij ging geregeld schuin vliegen en scherpe bochten maken. De tijd vliegt echt als je in een helikopter zit, want wij hadden best nog wat langer door willen vliegen! Doordat wij dubbele tijd hadden geboekt, maar er iets fout was gegaan, gingen wij tweemaal zeven minuten in plaats van een keer een kwartier. We vlogen twee verschillende rondjes en hadden twee keer het landen en het opstijgen, dus voor ons was dat geen probleem.

 

Al met al was het een bijzondere en gave dag! We zouden zeker nog wel een keer een helikoptervlucht willen doen. Heliwens is ook aan te raden, maar kijk dan wel even op sites zoals Groupon. Via deze sites kan je een hoop geld besparen op je vlucht. Absoluut een aanrader en een onvergetelijke ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *