#Review: GaiaZOO

Dit park stond al lang op ons to do-lijstje, omdat we er al zoveel goeds over hadden gehoord. Helaas is het voor ons ruim 2,5 uur rijden, waardoor we er niet snel een dagje naartoe gingen. In combinatie met een nachtje een hotelletje ergens halverwege de route, hebben wij nu eindelijk GaiaZOO  bezocht!

Over de dierentuin
GaiaZOO is relatief nog best een jonge dierentuin. Dit park opende haar deuren namelijk in 2005, toen heette het nog Gaiapark. De dierentuin is vernoemd naar Gaia, de godin van de aarde en de Gaia-hypothese die ervan uitgaat dat de aarde één groot levend organisme is. Gaiazoo heeft zo’n 160 diersoorten, verdeeld over vier thema-gebieden: Taiga, Savanna, Rainforest en Limburg. Daarnaast is er ook nog een grote overdekte speeltuin, die DinoDome heet.

Taiga
Dit gebied staat helemaal in het teken van het koude en hoge Noorden. Dit zie je ook direct als je het gebied binnenloopt, want je bent omringt door naaldbomen. Hier ontmoet je allemaal vreemde vogels, maar ook enkele bijzondere dieren die je niet in veel andere dierentuinen ziet, zoals de veelvraat, de nerts en het przewalskipaard.

Savanna
De Savanna is het kleinste themagebied van GaiaZOO, hier kom je ook de wat bekendere dierentuindieren tegen, zoals de leeuwen, cheeta’s, neushoorns, giraffes, zebra’s en stokstaartjes. Mocht je toch van bijzondere en onbekende diersoorten houden, dan vindt je hier de blesbok en de grootoorvos.

Rainforest
Het Rainforest is het grootste gebied van de dierentuin, hier zijn dan ook de meeste diersoorten te vinden, waaronder veel aap- en vogelsoorten. In het Rainforest loop je ook een aantal keren tussen de dieren door, zoals in de grote volière en in het doodshoofdaapjesbos. Helaas konden wij alleen niet veel aapjes spotten in dit bos, maar misschien hadden we gewoon pech.

Limburg en DinoDome
Tussen alle gebieden in vindt je… Limburg! Limburg bestaat in dit geval voornamelijk uit een kinderboerderij, een restaurant, een buitenspeeltuin en DinoDome. Deze binnenspeeltuin bestaat sinds 2009. Dankzij de oppervlakte van maarliefst 2500 vierkante meter, is dit Europa’s grootste binnenspeeltuin.

De verblijven
Qua verblijven en opmaak van de dierentuin, deed GaiaZOO ons erg denken aan de Duitse dierentuinen. De verblijven waren erg ruim, netjes en je kon bij elk verblijf vanaf elke kant kijken. Ook werd en slim omgegaan met de ruimte. Zo was het dak van het aquarium gelijk een uitkijkpunt over het verblijf van de veelvraten en kon je ook het dak op van het binnen verblijf van de linxen, om zo over het hele buitenverblijf te kunnen kijken. Ook de themagebieden kennen we natuurlijk al van ZOOM Erlebniswelt. GaiaZOO is volgens ons dan ook een van de mooiste dierentuinen van Nederland. We zullen echter niet snel teruggaan, maar dit is puur vanwege de afstand. 

Overige informatie
GaiaZOO is het hele jaar door geopend vanaf 10:00 uur. Van maart t/m juni van 10:00-17:00, juli en augustus van 10:00-18:00, spetember en oktober van 10:00-17:00 en november t/m februari van 10:00-16:00. Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen, kinderen van 3 t/m 9 betalen €16,50 en vanaf 10 jaar kost het €20,50. GaiaZOO werkt met wisselende dagprijzen. Als je online jouw ticket koopt, kan je tot wel €6,- per persoon besparen. Parkeren kost €7,50. 

Voor meer informatie, zie de website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *