#Review: ZSL Whispnade Zoo

Toen we een tijdje geleden een oproep op Facebook zagen dat er twee plekken vrij waren voor een dierentuinreis naar Engeland, twijfelden we uiteraard geen moment. We hadden geluk, we werden uitgekozen en mochten drie dagen mee naar Engeland om daar drie dierentuinen te bezoeken met de Vereniging van Parkdierenliefhebbers!

De eerste dag vertrokken we om vijf uur in de nacht vanaf Zie-Zoo met de bus richting Calais, om vanaf daar met de trein naar Engeland te gaan. In Engeland reden we door naar onze eerste bestemming, ZSL Whipsnade Zoo!

Over de dierentuin
Deze dierentuin/safaripark is gelegen bij Whipsnade, in de buurt van Dunstable. Het park hoort bij de Zoological Society of London (ZSL), dit genootschap heeft als goed doel de wereldwijde bescherming van dieren en de gebieden waarin zij leven. Bij dit genootschap hoort ook London Zoo. Het park is met zijn 240 hectare de grootste dierentuin van Engeland. Ter vergelijking: Beekse Bergen is 120 hectare en Blijdorp 45. Het park heeft zo’n 2.284 dieren, verdeeld in 171 diersoorten. Vanuit de lucht kan je dit herkennen aan de Whipsnade White Lion, een groot heuvelfiguur die gemaakt is net beneden het neushoornverblijf.

 

In het park
In het park kan je gebruik maken van verschillende vervoersmiddelen, omdat het zo groot is. Natuurlijk kan je gewoon door het park lopen. Dit is prima te doen ondanks de grootte. Daarnaast kan je ook gebruik maken van een bus die stopt op meerdere plekken in het park en kan je in en uitstappen wanneer je wilt. Daarnaast gaat er ook een trein door het park, deze reis duurt ongeveer een uur. Als laatste kan je ook je eigen auto meenemen het park in. Er zijn meer dan genoeg plekken waar je de auto kan parkeren zodat je gemakkelijk het hele park kunt bekijken.

De verblijven
Veel van de verblijven in Whipsnade zijn immens groot. De ruimte die de dieren hebben in dit park is fantastisch! Wat wel opvalt is dat veel dingen wel verouderd zijn. De paden zijn niet meer zo netjes en de hekken zijn verroest. De nieuwe verblijven die er staan, zoals de verblijven van de olifanten en de Afrikaanse wilde honden zijn erg mooi maar staan in schril contrast met bijvoorbeeld het flink verouderde discovery centre. Ook zijn er enkele dieren die gewoon vrij door het park heen kunnen lopen, zoals de Zuid-Amerikaanse mara’s, de pauwen en de Australische wallabies. Nog een leuk extraatje: er lopen ook veel wilde grijze eekhoorntjes door dit park.

Onze mening over ZSL Whipsnade Zoo
De dierentuin biedt ook nog een vogel- en een zeeleeuwenshow. Deze hebben wij niet bezocht, omdat we al redelijk moesten opschieten om het hele park te kunnen zien in een halve dag. Persoonlijk was dit onze minst favoriete tuin van de drie die we het weekend bezocht hebben. Dat wil niet zeggen dat het geen goede dierentuin is, maar we vonden het erg jammer dat veel dingen er zo verouderd uitzagen. Van de ruimte die de dieren hadden, waren we wel erg onder de indruk, daar mogen wat ons betreft veel dierentuinen een voorbeeld aan nemen!

Overige informatie
ZSL Whipsnade Zoo is van 26 maart tot 3 september open van 10:00 tot 18:00 uur, van 4 september tot 20 oktober van 10:00 tot 17:30 uur, van 21 oktober tot 28 oktober van 10:00 tot 17:00 uur en van 29 oktober tot 25 maart van 10:00 tot 16:00 uur. Met kerst is de dierentuin gesloten. Tickets aan de deur kosten 28 pond per volwassene, 20.35 pond voor kinderen van 3 tot 15 jaar en kinderen onder de 3 mogen gratis naar binnen. Parkeren is gratis, met de auto het park in gaan niet. Daarvoor betaal je nog eens 25 pond extra. Online kaartjes kopen loont in dit geval zeker, want voor een volwassene betaal je dan maar 22,90 pond en voor een kind 16,60 pond. Ook in de winter is het goedkoper om de dierentuin te bezoeken, want vanaf 1 november gaan de prijzen omlaag en zijn toegangskaartjes zo’n 3 á 4 pond goedkoper en ga je met de auto het park in voor 12 pond.

Voor meer informatie, zie de website 

1 gedachte over “#Review: ZSL Whispnade Zoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *