#Review: Colchester Zoo

Na een nachtje te hebben uitgerust van Whipsnade Zoo, was het op zaterdag tijd voor de tweede dierentuin van de trip. Deze dag stond Colchester Zoo op de planning. We vertrokken om 8:30, zodat we direct met openingstijd bij het park zouden zijn. We hadden ook de hele dag de tijd, namelijk tot 18:00 uur. En die tijd hadden we nodig ook!

Over de dierentuin
Colchester Zoo is een vrij oude dierentuin die al bestaat sinds 1963, toen heette het alleen nog Stanway Hall Park Zoo. In 2004 kreeg de dierentuin de status van een goed doel, en sindsdien hebben ze met Action for the wild al meer dan 1,2 miljoen pond gedoneerd aan instandhoudingsprogramma’s. In het park vindt je meer dan 260 diersoorten. Colchester Zoo is door tripadvisor uitgeroepen tot de tweede beste dierentuin van het Verenigd Koninkrijk, de zesde van Europa en de elfde van de wereld. De dierentuin heeft door de hele tuin een gele streep lopen, en als je deze volgt, krijg je vanzelf alle dieren te zien. Een gele stippellijn betekent dat je het pad even verlaat, voor een doodlopend gebied.

 

De verblijven
Hoewel de dierentuin qua oppervlakte niet erg groot lijkt, lijkt hij dat wel als je er doorheen loopt! Dit komt, net zoals in Loro Parque, doordat het park uit verschillende lagen bestaat. Het ene verblijf ligt dus hoger dan het andere. De verblijven zelf zijn ruim en erg mooi aangekleed. Van vrijwel alle dieren kan je zowel het binnen-, als het buitenverblijf bekijken. Dit maakt de dierentuin ook erg geschikt voor op regenachtige dagen, omdat je op meer dan genoeg plekken kan schuilen. Ook bij de verblijven zie je erg veel informatie over de dieren, veelal met het doel om de bezoekers voor te lichten over de gevolgen die dingen die mensen doen, kunnen hebben op het leven van de dieren. Pijnlijke verhalen worden gewoon verteld, om zo de bezoekers weer wat bewuster te maken.

Shows en andere dingen te doen
Dat de dierentuin probeert om met de tijd mee te gaan, werd erg duidelijk toen we de African Road Safari tegenkwamen. In deze attractie zit je in een busje dat zogenaamd door Afrika rijdt. Om je heen staan allemaal schermen die allemaal op elkaar aansluiten, hierop wordt een panorama film afgespeeld, waardoor het net lijkt of je daadwerkelijk op safari in Afrika bent.

Ook heeft Colchester Zoo een treintje, waarmee je op plekken in het park komt waar je lopend niet kunt komen. Tijdens de tocht worden er dingen verteld over de dieren waar je langs komt. Halverwege stopt het treintje bij het makiverblijf. Hier kan je dan kiezen of je lopend verder gaat of het rondje afmaakt.

Drie keer per dag wordt er een show gegeven in Colchester Zoo, vogels spelen hierin de hoofdrol maar bij een enkele show doen er ook andere dieren mee. Ook hier ligt de focus duidelijk op educatie en het informeren van dieren. De shows zijn dan ook niet spectaculair te noemen, maar interessant is het zeker.

Onze mening
Colchester Zoo was wat meer een dierentuin naar ons hart dan Whipsnade Zoo dat was. Net zoals bij Loro Parque, waren we erg onder de indruk van de voorlichting die wordt gegeven en dat deze tuinen niet bang zijn om mensen duidelijk te maken wat voor invloed wij hebben op het leven van de dieren in het wild. Dit is dan ook de reden dat beide dierentuinen veel in de prijzen vallen. Ook over de collectie dieren en de verblijven waren we erg te spreken. En het systeem met de gele streep over de grond, vonden we ideaal! Kortom: naar deze tuin willen we zeker nog een keer terug!

Algemene informatie
Colchester Zoo opent elke dag om 09:30. Van oktober tot november is de dierentuin open tot 17:00 uur en in november en december tot 16:30. Eerste kerstdag is het park gesloten. Toegang voor een volwassene kost 23 pond, voor een kind 16 pond, voor senioren 21 pond en voor mensen met een beperking 11,50 pond. Door online tickets te kopen kan je ongeveer 2 tot 3 pond besparen. Parkeren is gratis.

Voor meer informatie, zie de website

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *