#Review: Banham Zoo

Dag drie, en ook tijd voor de derde en laatste dierentuin van ons tripje naar Engeland. Op deze zonnige zondag was het de beurt aan Banham Zoo!

Over de dierentuin
Banham Zoo is een dierentuin van zo’n 20 hectare die onderdeel is van de Zoological Society of East Anglia, een geregistreerd goed doel. De dierentuin opende haar deuren in 1968 en is sinds 2013 een goed doel. Sindsdien is het ook vaak bekroond met de Norfolk’s Topattractie prijs door verschillende organisaties. Het park begon ooit met alleen maar fazanten en flamingo’s, inmiddels wonen er zo’n 130 diersoorten en heeft het park een van de beste collecties van kleine apen in Europa.

De verblijven
Banham Zoo is weer een compleet ander park dan de andere twee parken die we dit weekend bezocht hebben. Waar Colchester vrij vol gebouwd was op verschillende lagen, is Banham Zoo juist heel ruim en open. De verblijven zijn groot en vrij simpel opgezet, maar dit draagt wel bij aan de hele open sfeer die het park uitstraalt. Vrijwel alle dieren kon je weer in hun binnen- en buitenverblijf zien, en vaak kon je ook helemaal om de verblijven heenlopen, waardoor je een grote kans had dat je de dieren te zien kreeg. Helaas voor de fotografen onder ons maakt het park wel gebruik van veel hekwerk, waar met de camera erg lastig doorheen te komen is. Wel werden wij erg blij van de collectie dieren, vooral de vele katachtigen waarvan de verblijven allemaal naast elkaar lagen, maakten dat deze dierentuin helemaal in ons straatje lag!

Twee keer per dag kan je en vogelshow gaan bekijken in de arena. Deze show is erg gericht op educatie. De vogels vliegen af en toe over je heen, maar voornamelijk voor je in de arena. Er wordt veel verteld over de vogels en er wordt gebruik gemaakt van humor. Toch vonden wij de show niet erg leuk, maar een beetje langdradig. Dit kwam ook omdat er niet echt iets spectaculairs gebeurde, behalve helemaal op het einde, toen de Amerikaanse Zeearend een duikvlucht inzette. Voor dit gebeurde was hij echter een hele tijd uit zicht waardoor er niets was om naar te kijken.

Naast de vogelshow zijn er nog veel meer experiences te doen in Banham Zoo, er is een parcour in de lucht waar je doorheen kunt klimmen en er zijn verschillende dingen bij te boeken, zoals het voeren van giraffen of stokstaartjes, het vliegen met roofvogels of een complete dag als dierenverzorger of trainer. Ook rijdt er door het park een treintje waar je een tochtje mee kan maken.

Algemene informatie
Banham Zoo is het hele jaar open afgezien van Kerst en Boxing Day. Het park opent om 9:30 en sluit van november tot en met maart om 4 uur, van april tot en met 21 juli en 11 september tot en met oktober  om 5 uur en van 22 juli tot en met 10 september om 6 uur. Entree exclusief donatie kost voor een volwassene 18,10 pond en voor kinderen van 3 tot 15 jaar 12,65 pond. Kinderen jonger dan 3 mogen gratis naar binnen.

Voor meer informatie, zie de website.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *