#Review: Zoo d’amnéville

Al jaren stond Zoo d’Amnéville bovenaan ons lijstje met dierentuinen die we nog wilden bezoeken. Doordat het voor ons 4,5 uur rijden is, kwam het er telkens niet van. We besloten er maar een weekend weg van te maken en gelijk twee dagen te besteden in de dierentuin. In mei was het dan eindelijk zo ver, op naar Amneville!

Over de dierentuin
Zoo d’Amnéville opende haar deuren in 1986. De dierentuin is – natuurlijk – te vinden in Amnéville, een stadje in de buurt van Metz. De dierentuin heeft zo’n 266 verschillende diersoorten, waaronder alle grote katachtigen. En dat was voor ons precies de reden waarom we zo graag naar deze tuin wilden: (witte) tijgers, (witte) leeuwen, (zwarte) panters, jaguars, sneeuwpanters, lynxen; je vindt ze allemaal in Zoo d’Amnéville. Daarnaast zagen we altijd prachtige foto’s van deze dieren voorbij komen, en dat wilden wij ook graag!

Zoo d’Amnéville heeft ons niet teleurgesteld. De dierentuin is een mooie combinatie van een gethematiseerd park en een natuurpark. De verblijven zijn ruim, maar niet zo groot dat de dieren niet meer te zien zijn. Daarnaast kan je vrijwel alle verblijven vanaf meerdere kanten bekijken, waardoor je de dieren bijna altijd weet te spotten. Er is geen logische route in de dierentuin, waardoor wij binnen vijf minuten al waren verdwaald. Er staan gelukkig wel plattegronden in het park en wegwijzers, maar als je zelf een plattegrond wil, zal je het souvenirboekje moeten kopen voor €6,-. De collectie dieren was helemaal naar ons hart: heel veel kleine en grote katachtigen die allemaal ook redelijk dicht bij elkaar zaten, een leuke collectie (mens)apen, neushoorns, wolven, roofvogels, beren en ga maar door.

 

 

Horeca
Het eten en drinken in het park is erg duur. Voor een blikje frisdrank betaal je €3,40, voor een muffin €3,80 en voor een menu met kipnuggets en friet €9,-. Daarnaast werken ze in de horeca niet erg praktisch, wij zagen zo vier man personeel staan waarvan er één ook daadwerkelijk iets deed. Hierdoor kan het ook erg lang duren voordat je je eten krijgt. Wij hadden zelf drinken en koekjes meegenomen en dit scheelde flink veel geld, aanrader dus! Ga maar na: voor een blikje frisdrank betaal je in de supermarkt ongeveer €0,50, waardoor je dus bijna €3,- per persoon bespaart per blikje. Dit kan hard oplopen!

Shows
Er zijn in de dierentuin vier shows die je kan gaan bekijken. Er is een papegaaienshow, zoals we al kenden vanuit de Canarische eilanden. Tijdens deze show doen papagaaien allerlei trucjes, zoals fietsen, skaten en basketballen. Deze show is helemaal in het Frans, waardoor we er letterlijk niets van begrepen. Het verhaal was wel redelijk essentieel voor de show, want behalve dat was er niet veel actie. Jammer, deze show kan je dus wat ons betreft overslaan.

 

De roofvogelshow daarentegen is wel een aanrader. Deze show is wederom helemaal in het Frans, maar ook als je het niet kan verstaan is het nog wel een leuke show. De show vindt plaats in een arena waar vogels van alle kanten aan komen vliegen. Ook rijden er ruiters rond op paarden, die ondertussen vogels rond laten vliegen. Een gaaf spektakel!

 

De zeeleeuwenshow is leuk opgezet, de liefde tussen de verzorgers en de zeeleeuwen spat ervan af. De plek waar de show plaatsvindt is erg mooi en in de show zelf zat flink wat humor. Helaas was ook deze show helemaal in het Frans, maar dat is niet heel storend omdat er genoeg te zien is. Wij zijn over het algemeen niet zulke fans van zeeleeuwenshows, maar deze was wel een van de leukere die we gezien hebben.

Als laatste het paradepaartje van Zoo d’Amnéville: de tijgershow. Deze show wordt uitgevoerd met oude circustijgers. Voorafgaand aan de show is er een (langdurig) verhaal over de tijger en de gevaren voor deze dieren. Dit verhaal wordt verteld in het Frans, maar er is wel Duitse ondertiteling. Daarnaast wordt het verhaal visueel ondersteund door projecties. De show zelf is niet erg spectaculair, maar dat vonden wij meer een voordeel. De tijgers doen gelukkig geen gekke trucs. Vooral het besef dat deze krachtige en gevaarlijke dieren zo braaf luisterden, was bizar om te zien. Wij vonden het toch erg onnatuurlijk, tijgers horen niet zo te luisteren naar de mens. Vooraf waren we bang wat we te zien zouden krijgen, waardoor we twijfelden of we de show wel wilden zien. Uiteindelijk viel het ons wel mee. Vooral omdat de show ook erg gericht was op educatie en het uitsterven van de tijger. Wij zouden deze show niet nog een keer bezoeken, maar we vonden het wel belangrijk om het te gaan zien om ons eigen oordeel te kunnen vellen. Dat is dan ook wat we iedereen zullen aanraden, ga gewoon kijken en bepaal dan wat je ervan vindt.

Onze mening
Wij hebben genoten van deze dierentuin en willen eigenlijk zo snel mogelijk weer terug. Waarschijnlijk wordt dit voor ons wel een jaarlijks uitje, want afgezien van de horeca is dit een park naar ons hart. Als deze dierentuin in Nederland had gelegen, hadden wij ongetwijfeld een abonnement afgesloten, zelfs voor de €144,- euro die je daar per persoon voor betaald.

Algemene informatie
De prijzen van deze dierentuin zijn niet mis: kinderen onder de drie jaar mogen gratis naar binnen, maar voor kinderen van drie tot elf jaar betaal je €30,- en voor iedereen ouder dan twaalf €36,-. Het is ook mogelijk om een ticket voor twee dagen te kopen, hiervoor betaal je voor drie tot elf jarigen €45,- en voor iedereen boven de twaalf jaar €54,-. Tel hier de hoge bedragen van de horeca bij op en het is wel een prijzig dagje uit. Parkeren is wel gratis. De dierentuin is het hele jaar door open. Van april tot september van 09:30 tot 19:30 uur en daarbuiten van 10:00 uur tot de zon ondergaat.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *