#Review: Jungle Aqua Park in Hurghada, Egypte

Na alle drukke vakanties vol uitstapjes en activiteiten, waren we wel eens toe aan een lekkere, rustige vakantie. Na veel gezoek online kwamen we uit bij Jungle Aqua Park, een all-inclusive hotel in Hurghada, Egypte. Hier hebben we acht dagen lekker aan het zwembad gelegen en uitgerust. Benieuwd hoe dit hotel ons is bevallen? Lees dan vooral even verder!

Over Jungle Aqua Park
Met slechts zo’n vijf uurtjes vliegen zit je al in Afrika, namelijk in Egypte, het land van de piramides en de farao’s. Helaas is Caïro op het moment niet erg veilig om te bezoeken, waardoor de piramides op het moment niet zo’n goed idee zijn, maar Egypte heeft nog meer te bieden. Aan de rode zee aan de andere kant van het land vindt je namelijk ontelbare hotels waar mensen hun vakantie doorbrengen. Een van deze hotels is Jungle Aqua Park in Hurghada. Met de bus vanaf Hurghada Airport ben je er in ongeveer vijftien minuutjes.

Jungle Aqua Park is een all-inclusive hotel, en wat voor een! Het hotel heeft 866 kamers, 7 restaurants, 33 zwembaden en 35 glijbanen. Toch voelt het hotel niet erg massaal aan. Dit komt ook omdat de kamers in bungalowstijl zijn gebouwd en er verschillende ‘huizenblokken’ zijn, ieder met zijn persoonlijke zwembad, zodat niet iedereen in hetzelfde zwembad ligt.

De kamers
De kamers zijn verdeeld over het park in huizenblokken, waardoor er geen hoogbouw is en het niet erg massaal aanvoelt. Wij sliepen in een zogenaamde ‘voordeelkamer’, deze zijn voor twee personen. De kamer was voorzien van airco, een telefoon, televisie, en een kluisje. Daarnaast kan je koffie en thee zetten op de kamer en is de minibar gevuld met flesjes water. Iedere dag krijg je ongeveer drie flesjes water erbij, ook als de andere niet op zijn. Hierdoor hadden wij aan het einde van de vakantie een mooie collectie aan waterflesjes. Ander drinken, zoals cola, fanta en bier ligt niet standaard in de minibar, maar hier kan je wel gewoon om vragen. De badkamer was redelijk ruim en uitgerust met een douche, een toilet en een föhn. Helaas kon de douche niet worden afgesloten, ter bescherming tegen overstroming van de douche was er een richeltje aangebracht om het water tegen te houden. Dit hielp helaas niet erg, waardoor je misschien vijf minuten om te douchen had voordat de hele badkamer blank stond. Als laatste hebben alle kamers in Jungle Aqua PArk een balkon met twee stoelen en een tafel. Overal in het hotel kan je gebruik maken van de WiFi. Of het ook werkte, verschilde een beetje per keer. De ene keer had je goed, snel internet en het andere moment viel de WiFi telkens weg of was hij gewoon erg traag. Een alternatief is om een simkaart te kopen in Afrika, zodat je gebruik kan maken van mobiele data. Wij vonden dit niet nodig, ondanks dat de WiFi niet fantastisch was.

Aqua Park
Wat Jungle Aqua Park zo bijzonder maakt en wat ook de reden was waarom wij voor dit hotel kozen, was het bij het hotel horende waterpark. Dit waterpark is met zijn 35000m2 de grootste  van Hurghada en het wordt ook vanuit andere hotel als excursie aangeboden. Het aquapark bestaat uit een golfslagbad, een gedeelte voor kinderen en maar liefst 35 glijbanen. Van al deze glijbanen mag je alleen af met een matje of een band en bij elke glijbaan zijn één of twee lifeguards aanwezig, vaak een bovenaan en een onderaan de glijbaan. De wachtrijen voor de glijbanen waren toen wij er waren, in juni, gelukkig helemaal niet lang. Soms moesten we een paar minuutjes wachten, maar gelukkig zijn er bij alle glijbanen afdakjes waardoor je niet in de volle zon staat te wachten. De plekken waar geen afdakjes waren, werd de vloer wel erg warm. Hier werd redelijk goed op ingespeeld door matten neer te leggen die niet warm werden in de zon, waardoor je voeten niet verbranden. Waterschoentjes kunnen in het waterpark wel fijn zijn, maar zijn dus niet hoog nodig.

 

Voorzieningen
Behalve het Aqua Park en de vele zwembaden is er nog veel meer te doen in Jungle Aqua Park. Zo zijn er een aantal winkels waar je voor onder andere voor levensmiddelen, souvenirs en kleding terecht kunt. ’s Avonds zitten er ook kunstenaars in Jungle Aqua Park die sieraden, tekeningen en souvenirs maken. Ook is er zes dagen per week een animatieteam aanwezig die dingen organiseren zoals aquagym, spelletjes en shows in de avond. Verder is er nog een tennisbaan, kan je minigolven en gaat er meerdere keren per dag een busje naar het strand. Tegen betaling kan je ook nog gebruik maken van andere voorzieningen zoals een massage, een wellnessbehandeling en veel andere behandelingen in de spa.

Het enige nadeel van deze voorzieningen vonden wij dat de verkopers door het park lopen om mensen over te halen iets bij hen te kopen. Zo werden wij elke dag aan het zwembad wel minstens een keer gestoord om te vragen of we een massage/quad safari/snorkelen/vis spa/wellness wilden. Meestal kwam je ervan af met een simpele ‘no thank you’ maar andere verkopers waren opdringeriger en gingen langer door.

 

Eten en drinken
Ben je een moeilijke eter? Geen probleem in Jungle Aqua Park! Er zijn maar liefst zeven buffet restaurants waar je ’s avonds terecht kan om te eten. Elk restaurant is gebaseerd op een ander thema, dit waren veelal landen of regio’s zoals Italië, Frankrijk en een restaurant met de Aziatische keuken, maar er was bijvoorbeeld ook een restaurant met allerlei soorten spaghetti. Elke avond had elk restaurant weer andere dingen op het menu staan. Doordat alle restaurants met buffetvorm zijn, kan je makkelijk het voorgerecht bij het eten restaurant halen, het hoofdgerecht bij een ander en het dessert weer ergens anders. Ideaal! Daarnaast worden er overal dingen versgebakken, zodat je zelf kan aangeven hoe je het wil hebben. Zo kon je een pizza laten maken en zelf aanwijzen welke ingrediënten je erop wilde hebben.

’s ochtends en ’s middags kan je niet bij alle restaurants terecht, maar toch bij genoeg verschillende om de keus te hebben. Ieder moment van de dag kan je ergens wel een hapje eten!

 

Onze mening
Wij hebben een heerlijke week gehad in Jungle Aqua Park. Ondanks de 866 kamers en het feit dat het aqua park ook te bezoeken was als excursie, vonden wij het hotel niet te massaal. Het personeel was aardig, het eten lekker, er was genoeg te doen en we hadden niets te klagen over onze kamer of andere voorzieningen. Absoluut een aanrader dus! Wij willen nog wel een keertje terug als het wat minder warm is om een excursie naar Luxor te boeken. Toen wij in Egypte waren in juni was het elke dag rond de 40 graden, en dat vonden wij iets te warm voor een excursie waarbij je de hele dag rondloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *