#Review: Wildlands Adventure Zoo

Met haar 1,5 jaar oud is Wildlands Adventure Zoo Emmen de jongste grote dierentuin van Nederland. Dierentuin is echter niet helemaal het goede woord voor wat Wildlands is, het park omschrijft zichzelf liever als een nieuw type themapark vol avontuur, natuur en cultuur. Dit zorgde zeker in de eerste periode na de opening voor veel onbegrip en kritiek van bezoekers. Op internet regende het klachten over het gebrek aan dieren en de hoge entreeprijs, met zijn €30,- is Wildlands namelijk de duurste dierentuin van Nederland. Al deze zaken, en het feit dat het themapark voor ons aan de andere kant van het land ligt, zorgden ervoor dat wij ons bezoek maar bleven uitstellen. Totdat we met een actie van La Cubanita gratis entree hadden, toen besloten we toch maar eens af te reizen naar Emmen!

Over het themapark
Wildlands Adventure Zoo is ontstaan na de verhuizing van het voormalige Noorder Dierenpark Emmen. Op de plek waar dit park zat, was er geen ruimte meer om uit te breiden. Hierdoor werd er in 2007 besloten om dit park te sluiten en een nieuw park te bouwen op de Es. Op 25 maart 2016 opende Wildlands haar deuren voor bezoekers, om in het eerste jaar zo’n 1,3 miljoen bezoekers te verwelkomen. Wildlands heeft 72 verschillende diersoorten, verdeeld over drie themagebieden: Nortica, Serenga en Jungola.

Nortica
Nortica is het kleinste gebied van Wildlands, hier vind je onder andere zeeleeuwen, ijsberen en pinguïns. Het gebied heeft een beetje een industrieel uiterlijk en je waant je hier in de haven en een echt poolstation. Ook kan je hier een 4D-testride door het poolgbied maken, iets wat wij stom genoeg zijn vergeten om te doen. Ook is er een Norticashow, maar helaas ging die bij ons niet door vanwege het weer.

    

Serenga
In Serenga kan je zelf op safari en lopen er allemaal dieren over de Savanne, zoals giraffen, neushoorns, zebra’s en struisvogels. Helaas voor ons konden al deze dieren niet naar buiten, wederom vanwege het weer (het was die dag rond de 4 graden en droog). Hierdoor konden wij ook de Serenga safari niet doen. Erg jammer, want dit gebied is erg mooi opgezet, maar als er geen dieren lopen, zie je vooral een grote lege vlakte. Wel maakte het bavianenverblijf hier indruk, deze was echt prachtig opgezet!

 

Jungola
Voor ons was Jungola het leukste gebied, voornamelijk omdat dit groene gebied voor een groot deel overdekt is en we hier dus alle dieren gewoon konden zien en de attractie konden doen. De boatride is leuk opgezet en je vaart dicht bij de olifanten, die als je geluk hebt net een bad aan het nemen zijn. In Jungola wordt er ook elke dag Jim’s Jungleshow gegeven.

Onze mening
Voor ons was Wildlands hoogstwaarschijnlijk een ‘eens maar voorlopig niet meer’. Hoewel het niet extreem koud was op de dag dat wij er waren, werden er toch veel dieren binnen gehouden en was een van de attracties niet te doen. Daarnaast waren ook veel eettentjes en winkeltjes gesloten, waardoor het er allemaal nogal troosteloos uitzag. Als we nog een keer terug gaan naar Wildlands zal dit in de zomer zijn, omdat in de winter de toegangsprijs van €30,- echt veel te duur is voor wat je krijgt. Wel een groot compliment voor de opmaak van het park en de verblijven, dat ziet er echt prachtig uit en de dieren hadden echt veel ruimte!

 

Algemene informatie
Wildlands Adventure Zoo is het hele jaar open van 10:00 tot 17:00 uur en in de zomer van 10:00 tot 18:00. Kinderen tot 2 jaar mogen gratis naar binnen, voor kinderen van 3 tot 9 jaar betaal je €27,50 en als volwassene €30,-. Wildlands heeft geen eigen parkeerplaats maar er is genoeg parkeergelegenheid in de buurt. Ook is het goed te bereiken met het openbaar vervoer, vanaf het treinstation is het nog een kwartier lopen en er is een busstation op een paar minuten afstand.

Voor meer informatie, zie de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *