#Review: Uilen- en dierenpark de Paay

Tijd om weer eens een nieuw parkje te gaan bezoeken! Dit keer was het tijd voor een parkje dat iets dichter bij huis was en waar we al het een en ander over hadden gelezen op het internet. We gingen naar Uilen- en dierenpark de Paay in Beesd!

Over de dierentuin
Het was eigenlijk niet de bedoeling van de eigenaar om dit parkje in Beesd open te stellen voor publiek. Na aandringen van vrienden en bekenden ging hij toch overstag en sinds augustus 2000 is het park te bezoeken. Momenteel kan je het park op woensdag, vrijdag en in het weekend bezoeken. In deze kleine dierentuin zijn toch nog 78 verschillende diersoorten te vinden, waaronder voornamelijk veel uilen en andere vogels. Het was even zoeken voor ons naar de parkeerplaats, omdat we de bordjes niet hadden gezien en we er dus al voorbij waren gereden. We reden dus per ongeluk met de auto het park in, maar al snel genoeg ging er een lampje bij ons branden dat dat toch waarschijnlijk niet de bedoeling was. Na de auto netjes op het parkeerterrein geparkeerd te hebben, werden we bij binnenkomst warm onthaalt door een enorme hond van de eigenaar die overigens geen vlieg kwaad doet.

Verblijven
Qua verblijven is het park erg wisselend. Sommige verblijven zijn klein, donker en vooral heel erg vies, ook worden de planten niet goed bijgehouden. Dit is dan ook gelijk het grootste nadeel aan het park. Door de velen spinnenwebben en planten zijn dieren soms moeilijk te zien en het oogt ook allemaal niet zo verzorgd. Toch zijn er ook een aantal verblijven die wél erg goed zijn. Zo zijn de volieres van de uilen over het algemeen wel groot genoeg en de weides voor de kamelen en de wallaby’s zijn leuk aangelegd en ruim. Als ze dit nog zouden doortrekken naar de verblijven aan het begin van het park, hebben wij niets meer te klagen.

In dit park vindt je uiteraard veel uilen, waaronder ook een aantal soorten die wij nog niet kenden. Dat is altijd leuk! Naast uilen hebben ze ook nog veel andere vogels, twee soorten kleine katachtigen, aapjes en nog meer. Een leuke en originele collectie dus, zeker voor een privécollectie. Voor de collectie en de sfeer in het park zouden wij zeker nog wel een keertje terug willen gaan, hoewel we wel hopen dat sommige verblijven dan een grondige schoonmaak- en knipbeurt hebben gehad 😉 Voor de kleine bezoekers heeft de Paay ook nog een leuke puzzeltocht opgezet waardoor de kinderen meer leren over de dieren van het park.

Algemene informatie
De Paay is op woensdag geopend van 12:00 tot 17:00 en van vrijdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00. Voor de prijs hoef je een bezoekje aan dit park niet te laten, want voor kinderen van 3 tot 9 jaar betaal je €6,- en voor iedereen ouder dan 10 €7,-. Daarnaast zit er een kortingsbon in de kortingsagenda van de Postcodeloterij waardoor entree zelfs maar €5,- is. Parkeren is gratis en je kan gewoon pinnen in het park.

Voor meer informatie, zie de website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *