#Backstage – Dagje backstage volwassenen Beekse Bergen

Op een druilerige zondag in mei, gingen wij een dagje backstage bij Safaripark Beekse Bergen. Dit was een verjaardagscadeautje voor Ronald en we wilden allebei al heel lang graag een keertje backstage bij een dierentuin. Vandaag was het zover!

De dag begon met een lekker kopje koffie of thee met gebak bij de ingang. Hier ontmoetten we de rest van de groep en de rondleider. Al snel bleek dat we een leuke, kleine groep vol enthousiaste mensen hadden en dat de rondleider er ook veel zin in had. Hij vertelde van alles over het park, de dieren en zichzelf. Na deze kennismaking was het tijd om echt achter de schermen te gaan!

We begonnen bij de voederkeuken, waar allerlei eten ligt opgeslagen voor allerlei verschillende diersoorten. Er lag dus groente, fruit, vogelvoer, maar ook kuikentjes voor de roofvogels. Van hieruit gingen we door naar de operatiekamer, waar de dieren worden verzorgd als ze ziek zijn of geopereerd moeten worden. Ook namen we een kijkje bij het vleeshuis, waar al het vlees voor onder andere de katachtigen en de hyena’s ligt. Er hingen verschillende borden met welke dieren wanneer eten kregen en hoeveel ze mochten. Ook stond hier de speciale auto, waarmee de leeuwen worden gevoerd.

Hierna gingen we voor het eerst kijken bij de verblijven van dieren, waar je als normale bezoeker niet komt! Dat waren de binnenverblijven voor de zebra’s, de giraffen en daarna de olifanten. Bij de olifanten stond Calimero, de grootste olifant van Europa, ons op te wachten. Op slechts 1 of 2 meter afstand stond hij, heel erg indrukwekkend om zó dicht in de buurt te kunnen komen! Ook de giraffen lieten zich binnen en buiten goed zien.

 

Na nog wat buitenverblijven te hebben bekeken, van onder andere de olifanten en mantelbavianen, was het alweer tijd voor de lunch! Dit was erg goed verzorgd, er waren verschillende soorten belegde broodjes en ook was er gezorgd voor melk, koffie, thee en water.

Hierna begon het allerleukste gedeelte van de dag, we mochten zelf helpen met het voeren van de chimpansees! We kwamen aan bij de binnenverblijven van de chimpansees en de gorilla’s, waar we hun verzorger ontmoetten. Hij vertelde allerlei leuke feitjes over de dieren, bijvoorbeeld dat chimpansees onwijs speels, ondeugend én gevaarlijk kunnen zijn. Zo vinden ze het ontzettend leuk om met poep te gooien, of om te proberen om je ogen uit te steken. Oppassen dus bij deze dieren! Hij haalde vervolgens alle chimpansees binnen, zodat wij het buitenverblijf op konden om voedsel voor ze te verstoppen. Daarna was het vanaf dichtbij toekijken hoe de chimpansees het eten op gingen zoeken en lekker op gingen peuzelen!

 

Hierna gingen we nog door achter de schermen bij de nijlpaarden en de tijgers. Het nijlpaard vond ons wel heel interessant, waardoor we ons een beetje afvroegen wie er nou precies naar wie aan het kijken was. De tijger vond ons daarentegen minder leuk en liet geregeld zijn tanden zien. Hierna was het tijd voor een laatste drankje en daarna gingen we met een privébus via de bussafari terug naar het startpunt. Onderweg kwamen we nog langs een aantal Pater-Davidsherten, waarvan onze rondleider vertelde dat ze compleet zijn uitgestorven in het wild. Als allerlaatste namen we nog een kijkje in de winkel van Stichting Wildlife, en toen zat onze dag er toch echt op.

Wat een fantastische dag hebben we gehad! We hadden van tevoren niet gedacht dat we bij zoveel dieren achter de schermen zouden gaan kijken en dat we zelf ook mochten helpen bij de chimpansees. De ‘Backstage Volwassenen’ is te boeken via de site. De dag is in een groep van 8 tot 12 personen vanaf 15 jaar. De prijs voor een dag achter de schermen is €79,- per persoon. Als je een abonnement hebt bij Beekse Bergen, betaal je €69,- per persoon. De prijs is inclusief  entree, ontvangst met koffie en gebak, lunch, consumpties en alle programma-onderdelen.

Voor meer informatie, of om te boeken zie de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *