#Review: Faunapark Flakkee

Over dit kleine parkje hadden we al veel goeds gehoord, dus toen we een vrije zondag hadden, besloten we die goed te gebruiken en hier een kijkje te gaan nemen!

Over de dierentuin
Faunapark Flakkee ligt in de Duivenwaardsepolder en is opgericht in 1995,  en sinds 1997 is het park te bezoeken. Wegens geldgebrek dreigde het park in 2005 te moeten sluiten, maar gelukkig werd het park toen overgenomen en sindsdien gaat het verder als stichting. Het park wordt gerund door vrijwilligers en het wil graag op niet-commerciële basis in stand worden gehouden.  Faunapark Flakkee heeft ongeveer 60 diersoorten, waaronder een aantal hele bijzondere die in bijna geen enkele andere dierentuin te zien zijn, zoals de hutia’s, de bobakmarmotten en de moeraskat.

 

De verblijven
Al bij binnenkomst wordt je verwelkomt door een vrolijke en nieuwsgierige kaketoe die een mooi, ruim verblijf heeft. Dit zegt eigenlijk al genoeg over de rest van het park. Over het algemeen zijn de verblijven ruim genoeg. De verblijven zijn wel simpel te noemen, maar ze voldoen zeker aan de standaarden die passen bij de dieren die in het verblijf zitten. In het park zijn vooral veel vogels te vinden, maar er zijn ook een aantal hoefdieren, kleine zoogdieren en kleine katachtigen.

  

Extra’s
De dierentuin zelf is niet groot genoeg om je er de hele dag te kunnen vermaken, maar daar hebben ze wat slims op bedacht. Ze hebben namelijk naast het café een midgetgolfbaan aangelegd. Voor €3,50 per persoon kan je lekker een balletje gaan slaan op de 18-holes. Daarnaast is er voor de kleine bezoekers ook nog een speeltuin waar ze zich uit kunnen leven en voor €1,50 is er ook een speurtocht te doen. Voor elke leeftijd is er een andere speurtocht, dus het is leuk voor ieder kind! Er is ook een café. In dit café zijn geen grote maaltijden te krijgen, maar wel kleine borrelhapjes of tosti’s, met natuurlijk een kopje koffie of een glaasje fris erbij.

Overige
Belangrijk om te weten, is dat je in dit park niet kunt pinnen. Dit staat ook netjes aangegeven op de website, met daarbij de vermelding dat je van maandag tot zaterdag wel kunt pinnen in de nabijgelegen supermarkt. Wij gingen op zondag, dus we zorgden dat we zelf al contant geld mee hadden. De dierentuin is geopend van woensdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Kinderen tot 2 jaar mogen gratis naar binnen, voor kinderen tot 12 jaar betaal je €5,- voor de entree en voor mensen van 13 jaar en ouder €6,50.

Voor meer informatie, zie de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *