#Reisblog – Ons hotel en wat te doen in Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz – Apartementos Teneguia, Parque Taoro & Lago Martianez

Wij vierden deze zomer twee weken lang vakantie in het zonnige Tenerife. Op dit eiland is meer dan genoeg te beleven, en omdat wij een huurauto hadden, hebben wij het hele eiland over gecruised om zoveel mogelijk te zien en te doen. In ons eigen stadje, Puerto de la Cuz, waren ook een aantal leuke dingen te doen. Daar vertellen we vandaag wat meer over!

Ons hotel: Apartementos Teneguia
Voor een lage prijs sliepen wij twee weken lang bij Apartementos Teneguia. Het hotel ligt aan een drukke straat, dicht bij een supermarkt en heel dicht bij het strand. De ligging is dus op zich prima, hoewel je ’s nachts wel last kan hebben van het voorbij rijdende verkeer en de harde muziek die in de buurt wordt gedraaid.  Het hotel heeft geen eigen parkeerplek, dus je moet parkeren in de buurt. De eerste dag was dat erg vervelend, toen hebben we ruim een uur rondgereden in de hoop een plekje in de buurt van het hotel te vinden zodat we niet te ver hoefden te lopen met onze bagage. De rest van de vakantie ging het beter, toen hadden we een parkeerplaats bij het strand gevonden, op vijf tot tien minuten loopafstand.

 

Ontbijt is niet inbegrepen bij dit hotel, maar er werd elke ochtend wel een zakje met vier harde broodjes aan onze deur gehangen. Wi-Fi is er alleen in de lobby. Het zwembad is niet heel groot, maar wel erg diep! Houdt dit in gedachten als je hier met kleine kinderen heen wil. De koelkast, vriezer en televisie zijn ook allemaal redelijk klein, maar het werkt allemaal prima. Koken daarin tegen ging bijna niet. We hadden een elektrisch fornuis met twee pitten en een aantal pannen zonder anti-aanbaklaag. Hierdoor verbrandde al ons eten binnen no-time. We hebben het een aantal keer geprobeerd en vervolgens hebben we het maar opgegeven en gingen we lekker elke avond uit eten bij een van de vele, goedkope eettentjes die in de buurt zitten. Al met al zouden wij dit hotel niet perse aanraden, alhoewel het voor de prijs zeker geen slecht hotel is.

 

Parque Taoro
Dit is een stukje natuur midden in de stad. Het park is opgedeeld in twee gedeeltes. Het ene gedeelte is vlak, hier komt de plaatselijke bewoning vaak voor een wandeling of om te sporten op de sporttoestellen langs het pad. Het andere gedeelte is vol met trappen en aangelegde watervallen. De twee gedeeltes worden van elkaar gescheiden door een weg en een hotel. Wij waren op zoek naar de watervallen, maar konden deze in eerste instantie niet vinden, want wij zaten in het andere gedeelte. Uiteindelijk kwam dat wel goed uit, want hierdoor kwamen wij uit bij de bovenkant van de watervallen, en konden we de trappen af lopen in plaats van op. We hadden gelezen dat je om dit park te bezoeken €4,- moet betalen, maar wij konden zo naar binnen lopen en zijn geen entree tegengekomen.  Het parkje is erg mooi aangelegd en bovenaan zit een cafeetje waar je een hapje kunt eten of wat kunt drinken.

Botanical Gardens
Deze mooie tuin midden in Puerto de la Cruz is leuk om te bezoeken als je in de buurt bent. Voor slechts €3,- mag je naar binnen en kan je genieten van planten van over de hele wereld. Vooral de enorme en bijzondere bomen die in het park staan zijn opvallend, maar ook de ananas- en bananenplanten zijn leuk . Met een uurtje heb je de tuin wel gezien, maar je kunt natuurlijk ook met een boekje in de schaduw van de planten gaan zitten en zo nog wat langer genieten.

Lago Martianez
Lago Martianez is een prachtig aangelegd zwembad waar je voor ongeveer €5,- per persoon naar binnen kan. Daarnaast kan je ook nog rittenkaarten aanschaffen waarmee je meerdere keren naar het zwembad kan, bijvoorbeeld als je hotel hier in de buurt is. Voor ons was het zo’n 20 minuten lopen en we hadden genoeg andere dingen die we wilden doen tijdens onze vakantie, dus wij hebben dit niet gedaan. Maar als je lekker voor een relax vakantie gaat, is dit wel een goede optie! Er is meer dan genoeg ruimte en stoelen en parasols mag je gratis pakken. Ook hier kun je eten en drinken halen, officieel mag je zelf geen eten en drinken meenemen, maar bij ons werd er daarop niet gecontroleerd. Het water in het zwembad komt uit de zee en is dus erg zout en koud.
Loro Parque
Het bekende Loro Parque is dé must see van Puerto de la Cruz. De shows in deze dierentuin zijn van heel hoog niveau en dit park besteedt veel geld aan het beschermen van dieren in het wild. Wij hebben nog geen andere dierentuin bezocht die zoveel tijd en aandacht steekt in educatie, en we hebben er aardig wat bezocht! Een uitgebreidere review over dit park lees je hier.
Het strand
Als laatste het meest simpele en de meest goedkope manier van je dagbesteding: een (mid)dagje naar het strand!  Puerto de la Cruz heeft een prachtig zwart lavastrand met erg hoge golven. Halverwege steken er hoge rotsen uit de zee, wat ook mooie plaatjes oplevert. Verderop kan je gewoon zwemmen, hoewel waterschoentjes wel aan te raden zijn. Niet alleen als bescherming tegen de stenen in het water, maar ook omdat het zwarte strand heel erg warm wordt in de zon! Je kan voor wat geld stoelen en een parasol huren, maar je kan ook gewoon handdoeken meenemen en zelf een plekje zoeken. Er lopen op het strand wel wat verkopers rond, maar deze zijn niet opdringerig of vervelend.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *