#Review: Loro Parque

Speciaal voor deze dierentuin hadden wij een reis geboekt naar Tenerife. Loro Parque zou namelijk de beste dierentuin van Europa moeten zijn en de nummer twee van de wereld. Dit maakte ons erg nieuwsgierig naar wat deze dierentuin zo bijzonder maakt en of wij het ermee eens zouden zijn.

Over de dierentuin
Loro parque betekent letterlijk ‘papegaaienpark’ in het Spaans. Dit zie je ook duidelijk aan de collectie, want zoveel vogels hadden wij nog nooit bij elkaar gezien. Het park opende haar deuren in 1972 en richtte zich toen dus ook voornamelijk op papegaaien. In de loop van de jaren kwamen hier nog allerlei andere diersoorten bij, waardoor de tuin nu maar liefst 520 verschillende soorten dieren heeft. Het park staat nu bekend om zijn orka’s. Ook de orka Morgan, die een tijdje in het Dolfinarium in Harderwijk heeft gewoond, leeft nu in Loro Parque en doet daar mee met de shows.

De verblijven
De verblijven in Loro Parque zijn van erg hoog niveau, de dieren hebben over het algemeen veel ruimte, genoeg verrijking en de verblijven zijn schoon. Ook kan je veel dieren weer vanaf meerdere plekken bekijken, waardoor de drukte bij verblijven wordt verminderd en je een grotere kans heb om de dieren te zien.

 

Informatievoorziening
Wat ook opvalt in Loro Parque is de informatievoorziening. Hier kunnen veel dierentuinen nog wat van leren. Op elke prullenbak in de dierentuin staat een feit benoemd over dieren en de bedreiging die mensen voor ze vormen. Daarnaast geven de informatiebordjes bij de dieren erg veel informatie en hangt er een heel groot bord waarop je precies kan zien hoeveel geld de Loro Parque stichting heeft besteed aan het beschermen van dieren en hoeveel geld er naar welk dier is gegaan. Ook kan je soms meekijken bij operaties in de operatiekamer.

Loro Parque Fundación
Loro Parque heeft ook haar eigen stichting, waarmee ze geld inzamelen en gebruiken om dieren in het wild te beschermen tegen uitsterving. Door de dierentuin te bezoeken, steun je deze stichting al, want €3,- van de entreeprijs gaat rechtstreeks naar de stichting. In totaal heeft de Loro Parque Fundación al €17.000.000,- uitgegeven aan projecten over de hele wereld. In het park vindt je ook nog meerdere winkels waarvan de opbrengst naar deze stichting gaat.

Shows
Alsof er nog niet genoeg te zien en te doen is in het park, worden er ook meerdere shows gegeven. Er wordt een show gehouden met vogels zoals kaketoes en papegaaien. Deze show lijkt erg op de show die we zagen in Palmitos park. De show wordt binnen gehouden en er worden veel trucjes gedaan door de vogels. De show is grotendeels gericht op humor. Hetzelfde geldt voor de Zeeleeuwenshow, die dan ook vooral leuk is voor kinderen. De dolfijnenshow is een waar spektakel dat je gezien móet hebben. De show is een goede combinatie tussen kunstjes en educatie en er wordt zoals vaak een kind bij betrokken. Als laatste maar natuurlijk de meest bijzondere: de orkashow.

 

Orkashow
Deze show is altijd drukbezocht, dus zorg dat je er een halfuur van tevoren bent voor een goede plek. Als je wilt, kan je in de splash zone gaan zitten, maar bereid je er dan wel op voor dat je echt zeiknat wordt. Maar geen paniek, want voor €3,- kan je ter plekke een Loro Parque poncho kopen. Dat je een halfuur moet wachten tot de show begint, is geen probleem want er hangt een groot scherm waarop allerlei filmpjes worden afgespeeld. Daarnaast is er een livecam, die het publiek volgt. De shows verschillen elke keer, zodat het voor de orka’s niet saai en voorspelbaar wordt. De laatste show is meer gericht op educatie dan de andere twee shows. Hierin wordt dan ook laten zien hoe ze urine afnemen van de orka’s en worden er wat minder kunstjes gedaan.

Beste dierentuin?
In sommige opzichten is Loro Parque zeker de beste dierentuin in Europa die wij hebben bezocht. Vooral de educatie en de informatievoorziening steekt met kop en schouders uit boven andere dierentuinen waar wij zijn geweest. We vonden het echter niet persé de leukste dierentuin die we hebben bezocht, maar dit komt misschien meer door onze voorliefde voor katachtigen, die zich in Loro Parque helaas niet erg goed lieten zien.

Algemene informatie
Een kaartje voor een volwassene voor Loro Parque kost €35,- en voor kinderen €24,-. Geen goedkope dierentuin dus, maar je kan op verschillende manieren wel geld besparen. Zo kost een twin ticket voor Loro Parque en Siam Park €60,- (kinderen €41,50) waardoor je €10,- korting hebt. Mocht je de dierentuin twee keer willen bezoeken, kan je ter plekke een ticket kopen voor de volgende keer, dit kost dan maar €13,-. Parkeren kost €4,- en het eten in het park is redelijk betaalbaar. Vanaf Puerto de la Cruz kan je gebruik maken van het gratis treintje naar het park toe die elke 20 minuten gaat. Vanaf andere plekken van het eiland kan je de bus nemen, deze moet je alleen wel twee dagen van tevoren reserveren. Loro Parque is elke dag geopend van 08:30 tot 18:45.

Voor meer informatie, zie de website.

3 gedachten over “#Review: Loro Parque

 1. Via de Google Images zoekmachine was ik de bovenste foto van orka Morgan tegengekomen en heb ik vervolgens dit blog opgezocht. Wat een ontzettend mooie foto! Ik ben sowieso bevooroordeeld, want grote passie voor orka’s, maar dit is echt een topfoto van Morgan! Petje af!
  Bedankt voor de goede recensie en ook jullie hotelrecensie was erg informatief, met goede informatie over de omgeving en mogelijkheden van Puerto de la Cruz.
  Hopelijk kan er gauw weer naar Tenerife gereisd worden, na deze nare coronacrisis. Ik heb het bovenaan mijn verlanglijstje van reisbestemmingen in Europa staan.
  Hartelijke groeten!

  1. Hi Bas,

   Dankjewel voor de complimenten en leuk dat je op onze website terecht bent gekomen.

   Laten we idd hopen dat we snel weer op vakantie kunnen gaan 😉

   Groet
   Ronald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *