#Reisblog – Het zuiden van Tenerife

Het zuiden – Siam Park, Dolfijnen en walvissen tour & De markten

Wij zaten aan de andere kant van het eiland, maar we zijn toch een aantal keer afgereisd naar het zuiden van Tenerife. Waarom? Omdat daar heel veel leuks te beleven is!

Siam Park
Siam Park is een enorm waterpark, wat hoort bij Loro Parque. Siam Park zit vol met Thaise invloeden die je terug ziet komen in de attracties en de opmaak van het park.  Het park is het beste waterpark van de wereld en wij hebben er echt een fantastische dag gehad. Er zijn twaalf grote glijbanen, een waterspeelparadijs voor de kinderen en een golfslagbad met golven van zo’n drie meter hoog. Het was erg druk, maar toch hebben wij niet langer dan een half uur voor een glijbaan in de rij gestaan. We hebben dan ook alle glijbanen kunnen doen, op één na, maar daar kozen we zelf voor. Een aantal glijbanen hebben we ook meerdere keren gedaan. Aangezien het ’s ochtends nog vrij rustig was, hadden wij besloten om ’s middags een fast pass te halen voor €15,- waarmee je bij elke glijbaan één keer niet in de rij zou hoeven staan van 14-18 uur. Helaas waren deze fastpasses om half 1 helemaal uitverkocht. Maar achteraf hebben wij hem dus niet echt nodig gehad. Eten en drinken vonden we niet bijzonder duur. Een locker huren kost €3,- voor een kleine en €5,- voor een grote en daarnaast komt er nog €5,- bij als borg. Waterschoentjes zijn ook een aanrader, omdat de stenen erg warm kunnen worden door de zon, maar deze kan je in het park ook kopen voor €10,-. Kortom: Een geweldig park en wij gaan zeker nog een keer terug!

   

Dolfijnen en walvissen tour
Nadat wij de markt in Costa Adeje hadden bezocht, gingen we door naar de boottocht die we een paar dagen eerder hadden gereserveerd. Er zijn talloze boten waarvoor je kunt kiezen, en je kan ook kiezen voor een lange of een korte tocht. Wij hadden gekozen voor de ‘korte tocht’ van drie uur op een grote, overdekte boot. Hiervoor betaalden we ongeveer €40,- per persoon. Wij hadden expres voor de grote boot gekozen omdat we niet drie uur lang in de volle zon wilden zitten. Op deze boot kon je ook onderwater naar de walvissen en dolfijnen kijken, wat ook erg tof is! De kapitein sprak allerlei verschillende talen, waaronder Spaans, Engels, Duits, Nederlands en Russisch en hij hield af en toe een praatje. De eerste stop met de boot was om even een verfrissende duik te nemen in het water, waarna de lunch geserveerd werd. Iedereen kreeg rijst, vlees, saus en broodjes. Het was dus een goede en uitgebreide lunch. Drinken kon je de hele tocht zelf pakken. Hierna was het tijd om op zoek te gaan naar de walvissen en dolfijnen, en die vonden we! Eerst zwommen er een aantal dolfijnen mee, die vrolijk uit het water sprongen en daarna kwamen we ook nog ongeveer 7 walvissen tegen, waaronder ook moeders met hun kleintjes! Zeker een geslaagde boottocht dus!

De markten
In het zuiden van Tenerife zijn een aantal leuke marktjes te vinden. Op elke zondag en dinsdag vindt je in Los Christianos van 09:00 tot 14:00 uur de grootste markt van Tenerife. De kraampjes zijn van alle markten thuis, want je vindt er veel verschillende dingen. Zo zijn er veel kraampjes met neppe merkkleding en schoenen, kraampjes met handige huishoudelijke hebbedingetjes en kraampjes waar je bordjes en sleutelhangers kan laten personaliseren. Leuk om even rond te struinen! De markt in Costa Adeje is iedere donderdag en zaterdag en lijkt erg veel op de markt in Los Christianos, maar dan is hij een stukje kleiner.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *