#Review: Jungle Park

Loro Parque is niet de enige dierentuin in Tenerife, er zijn nog twee dierentuinen die wij uiteraard allebei bezocht hebben. Vandaag vertellen we wat meer over Jungle Park.

Over de dierentuin
Jungle Park is de andere grote dierentuin in Tenerife. Over het hele eiland wordt veel reclame gemaakt voor deze dierentuin en het bijbehorende Aqualand. Jungle Park is een mooi aangelegde dierentuin met meer dan 100 verschillende diersoorten. Je waant je in deze dierentuin af en toe echt in de Jungle, vandaar waarschijnlijk ook de naam. Daarnaast zijn er ook grotten gebouwd kan je een klimtocht doen door de dierentuin heen.

Als je de dierentuin in komt, wordt je gelijk gevraagd of je wil zwemmen met zeeleeuwen. Als je dit netjes hebt afgewezen, kom je bij de volgende die vraagt of je een tour achter de schermen wil doen. Hierna kom je in de souvenir winkel. Vervolgens kom je langs een foto punt waar je verplicht met vogels op de foto gaat. Hierna kom je nog een aantal medewerkers met vogels tegen, waarmee je op de foto kan. Ook tijdens de shows worden foto’s van je gemaakt. Al deze foto’s kan je dan aan het einde van de dag kopen voor €8,- per stuk. Helaas bieden ze geen speciaal tarief als je meerdere foto’s wil, waardoor het wel een erg duur grapje wordt om foto’s te kopen.

 

De verblijven
De verblijven van Jungle Park waren helemaal prima. De meeste dieren hadden genoeg ruimte en de verblijven zagen er schoon uit. Helaas waren niet alle ruiten van de verblijven even schoon of spiegelden ze heel erg, wat fotograferen wat lastig maakte. Ook waren veel verblijven maar vanaf één of twee kanten te bekijken, waardoor het op die plekken vrij druk kon worden.

Shows
Jungle Park heeft twee vogelshows, één met verschillende vogels zoals een hoornraaf, papegaaien, kaketoes en lori’s. Deze show wordt zowel in het Spaans als in het Engels gegeven, hoewel het Engels niet altijd even goed te verstaan is. De medewerkers zijn erg enthousiast en betrekken het publiek volop in de show. Aanrader dus, vooral met kinderen, die zullen het geweldig vinden om zo dicht bij de vogels te komen en ze zelfs soms te voeren of op de hand te hebben. De andere show zit vol met roofvogels die over je heen vliegen. Ook deze show zit goed in elkaar en er vliegen veel vogels aan mee. De medewerkers melden ook voor de show nog aan welke kant je het beste kunt gaat zitten om alles goed te kunnen zien. Ook is er nog een zeeleeuwenshow, maar deze hebben wij niet gezien.

Extra activiteiten
De dierentuin biedt allerlei extra activiteiten die je kan doen, uiteraard zijn deze hier niet gratis. Zo kan je een ritje maken op een bobslee, wat je €4,- kost en kan je zwemmen met zeeleeuwen. Hiervan weten we niet meer precies wat het kost. Omdat we van tevoren nergens hadden gelezen dat dit kon, hadden we ook niets meegenomen aan zwemkleding of handdoeken. Misschien was dit niet nodig, maar hierdoor kozen we er wel voor om het niet te doen.

Geld
Zoals misschien al bleek in de inleiding, doen ze er in dit park er echt alles aan om geld aan je te verdienen. Zo worden er dus veel foto’s gemaakt, moet je voor extra activiteiten zoals de bobslee geld bij betalen en het eten en drinken was echt bizar duur. Het goedkoopste eten wat wij konden vinden was een frietje of een broodje worst voor €6,-. Gelukkig hadden we dit al vooraf gelezen op internet en waren we erop voorbereid. We hadden dan ook gewoon zelf eten en drinken meegenomen, wat al een hoop scheelt.

Al met al hebben we echt een leuke dag gehad in deze dierentuin. We waren positief verrast door de vele mooie en bijzondere diersoorten en de verblijven waarin ze zaten. De roofvogels en katachtigen waren hier ook goed op de foto te zetten en daar worden wij natuurlijk ook altijd blij van. Ook de bobslee en de klimtocht zijn een leuke toevoeging aan het park en maakt het geheel weer wat verrassender en origineler.

Algemene informatie
Jungle Park is het hele jaar door geopend van 10:00 tot 17:30. Een kaartje voor een volwassene kost €26,- (online €24,-), voor kinderen van vijf tot tien jaar €18,- (online €16,-) en voor kinderen van drie tot vier jaar €9,50 (online €7,50). Je kan ook een combiticket kopen voor Aqualand en Jungle Park. Dit is voor een volwassene €36,-. voor kinderen van vijf tot tien jaar €26,- en voor kinderen van drie tot vier jaar €10,-. Parkeren kost €4,-. Als je dit teveel vindt, kan je ook parkeren buiten het park, maar omdat veel mensen dit doen, is het dan wel zoeken naar een plekje.

Voor meer informatie, zie de website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *