#Reisblog – De natuur van Tenerife

Natuur – El Teide, Barranco del Infierno & Cueva del Viento 

Tenerife kent een prachtige en ongerepte natuur, waar je op meerdere manieren kennis mee kunt maken. Een must see is dan ook El Teide, de hoogste vulkaan op Tenerife. Maar naast de vulkaan is er nog veel meer te zien en te doen, en deze uitstapjes zijn iets minder bekend, maar daarom niet minder leuk!

 

El Teide
Een vakantie in Tenerife is niet compleet zonder een bezoekje aan deze prachtige vulkaan. Alleen de weg ernaartoe is al heel bijzonder, laat staan om er bovenop te staan! Het uitzicht is prachtig en de vulkaan zelf ook. Voor €27,- heb je een retourtje naar boven. Deze kan je via internet al bestellen, dat scheelt je zeker een paar uur wachten bij de vulkaan. Je wordt namelijk ingedeeld op een bepaalde tijd, dus als je het kaartje ter plekke koopt, heb je grote kans dat de komende paar uren al vol zitten en dan moet je dus wachten. Beneden zit een leuke souvenirswinkel en kan je een hapje eten en drinken tegen een redelijk normale prijs. Als je helemaal naar boven wilt, wat een erg zware tocht schijnt te zijn, moet je daarvoor beneden nog een aparte ticket daarvoor aanschaffen. Bovenop de vulkaan is het ongeveer 13 graden, dus het is handig om iets van een vest mee te nemen. Daarnaast is de UV-straling erg sterk zo hoog in de bergen, dus een zonnebril en zonnebrand is ook geen overbodige luxe!

 

Barranco del Infierco
De tocht naar de Barranco toe is zwaarder dan de daadwerkelijke tocht door de kloof, want om bij de ‘ingang’ te komen, moet je een paar honderd meter stijl omhoog lopen. De barranco zelf is goed te doen voor iedereen met een gemiddelde conditie. Neem wel genoeg drinken mee! Er wordt aangeraden om 1 liter per persoon mee te nemen en dit is niet overdreven, dit heb je wel nodig. De barranco wordt niet voor niets ‘de kloof van de hel’ genoemd, want de zon schijnt er ’s middags recht in en dan wordt het ontzettend heet in de kloof. Om deze reden hadden wij ervoor gekozen om ’s ochtends rond half 10 te gaan. We deden iets minder dan drie uur over onze tocht heen en terug en wat hebben we genoten! Voor en achter je geniet je van prachtige uitzichten en op een gegeven moment kom je terecht in een soort van jungle met allerlei wilde begroeiing. Aan het einde van je tocht wordt je beloond met een hoge waterval, hoewel deze in de zomer niet zo heel veel voorstelt. Mocht je dit nou leuk vinden om te doen, dan is het aan te raden om van tevoren te reserveren via de site, omdat ze maar 200 personen per dag toelaten in de kloof.

     

Cueva del Viento
Cueva del Viento is waarschijnlijk het meest onbekende uitje in dit rijtje, maar ook dit is zeker een aanrader! Deze lavagrotten lopen kilometers lang door Tenerife heen en zijn ooit ontdekt doordat een vrouw erin viel toen ze haar hond aan het uitlaten was. Ze viel toen zo’n 16 meter naar beneden, maar ze overleefde deze val wonder boven wonder.  De tour start met een uitleg over het ontstaan van de grotten in het bezoekerscentrum, hierna wordt je met een busje naar de grotten gebracht, waar al veel wordt verteld over de natuur buiten de grotten, maar wat wel te maken heeft met de vulkaan. Hierna ga je daadwerkelijk naar binnen bij de grotten. Omdat de grotten nog helemaal zijn zoals ze gevonden zijn, is het wel belangrijk om goede schoenen, een helm en warme kleding te dragen. De gidsen zijn erg enthousiast en weten vol humor heel veel te vertellen over de grotten. Ook voor kleine kinderen proberen ze het zo leuk mogelijk te maken. De tour is met een kleine groep en kost €20,-. Dit geld wordt gebruikt om de grond te kopen waaronder de grotten liggen, zodat ze verder kunnen gaan met het onderzoeken van de grotten. Het is goed te doen voor mensen met een middelmatige conditie. Vooraf reserveren via de site is wederom een must, anders is er hoogstwaarschijnlijk geen plek meer.

 

1 gedachte over “#Reisblog – De natuur van Tenerife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *