#Review: Monkey Park

De kleinste en meest onbekende dierentuin in Tenerife is Monkey Park. Dit parkje ligt in het zuiden van het eiland, niet zover van Jungle Park vandaan. Wij hebben uiteraard ook deze dierentuin een bezoekje gebracht, en vandaag vertellen we jullie of het de moeite waard is!

Over de dierentuin
Deze dierentuin ligt op slechts vijf minuten rijden van de grote stad Los Cristianos en tien minuten van Los Americas. Het park heeft een grote collectie aan kleine apen, die gevoerd mogen worden door de bezoekers met het fruit dat je bij de ingang kan kopen. Naast de apen heeft het park ook nog een grote collectie aan vogels, een aantal kleine zoogdieren en een paar reptielen en amfibieën.  Bij de ingang wordt er, zoals in elke dierentuin op de Canarische eilanden, een foto van je gemaakt die je aan het einde van de dag kunt kopen.

De verblijven
Monkey Park heeft een aantal verblijven waar je tussen de dieren doorloopt. In deze verblijven zitten voornamelijk cavia’s, ara’s, schildpadden, leguanen en lemuren. Leuk om hier doorheen te kunnen lopen! De andere verblijven zijn wel afgesloten, maar hier kun je alsnog dicht bij de dieren komen om ze te voeren. Dit mag bij vrijwel alle dieren in het park, en zo niet is het ook niet mogelijk door het verblijf of staat het duidelijk aangegeven.

 

Onze mening
Wat een leuk park is dit! Het park is groter dan dat wij van tevoren hadden gedacht, je kan hier zeker een ochtend of een middag zoet zijn. Erg leuk is het natuurlijk om de dieren te mogen voeren en zo dicht bij ze in de buurt te kunnen komen. Ook de hele opmaak van het park sprak ons aan. Het park was simpel, maar ook erg mooi aangelegd. Als je fan bent van apen en vogels is dit een leuke dierentuin om te bezoeken, zeker omdat je hier ook een aantal diersoorten tegenkomt die je op niet veel andere plekken ziet, zoals de drill, de dwermeerkat en het zwartoorpenceelaapje.

 

Overige
Een bezoekje aan deze leuke dierentuin kost €10,- voor volwassenen en €5,- voor kinderen. Parkeren is gratis en voor €3,- kan je een bakje met fruit kopen, zodat je de dieren kan voeren. Je mag echter zelf ook gewoon fruit meenemen, als het maar geen bananen zijn. Aan het begin van de dierentuin kan je wat te drinken halen en wat kleine snacks zoals ijsjes, repen of koekjes. Het park ligt in de buurt van twee grote steden, dus als je in de buurt verblijft is het zeker leuk om hier een kijkje te gaan nemen! Zo niet, dan zouden wij eerder kiezen voor een bezoekje aan Jungle Park of Loro Parque, omdat deze een grotere en uitgebreidere collectie hebben en ze dagvullender zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *