#Reisblog – Zuid Afrika 3: Saint Lucia

Na een lange rit kwamen we dan eindelijk aan in St. Lucia, waar we warm werden verwelkomd door aapjes en verschillende borden die je waarschuwen voor de nijlpaarden die hier rondlopen.

We overnachten hier drie nachten in het Maputaland Guest house, een uitstekende keuze van onze reisorganisatie, want wat een geweldige plek is dit! Het guest house heeft 4 sterren en wordt beoordeeld met een gemiddelde van 4,7/5. Dat begrijpen we meteen, want we worden ontzettend enthousiast verwelkomd door de eigenaresse die ons gelijk van alles vertelt over het dorpje. Samen met haar familie woont zij in het guest house en je voelt je echt helemaal thuis bij deze familie. Elke dag komen ze meerdere keren even een praatje maken en als je ‘thuis’ komt, vragen ze gelijk hoe je dag geweest was. Onze kamer is groot, vrolijk ingericht en heeft prachtig uitzicht op de tuin en het zwembad. We willen hier eigenlijk niet meer weg, wat een fijne locatie is dit!

 

St. Lucia staat dus vooral bekend om de nijlpaarden die hier ’s avonds door de straten lopen, maar het heeft nog veel meer te bieden dan dat. St. Lucia is namelijk de uitvalsbasis voor het iSimangaliso Wetland park. Dit moeraslandpark is namelijk het op twee na grootste park van Zuid Afrika en is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst, doordat het bestaat uit vijf afzonderlijke ecosystemen. Je vindt in dit park ook de hoogste zandduinen ter wereld. Het leven in St. Lucia speelt zich voornamelijk af rondom Mckenzie Street. Hier vindt je allerlei stalletjes om excursies te boeken, een tankstation en verschillende supermarkten, souvenirwinkels en restaurants.

Onze eerste volle dag hier in St. Lucia hadden we ’s ochtends een nijlpaarden en krokodillen boottour. Deze tour duurde ruim twee uur en behalve natuurlijk heel veel nijlpaarden en twee krokodillen, zagen we ook nog wat bijzondere vogels zoals de Afrikaanse visarend, gele wevers en bijeneters.

 

Hierna besloten we naar de Western Shores van het iSimangaliso Wetland park te gaan. Dit deel is een stuk kleiner dan het andere deel, maar toch hebben we onszelf hier zo’n 4,5 uur vermaakt. In ongeveer drie uur heb je de route wel kunnen doen, maar je kan ervoor kiezen om sommige rondes meerdere keren te doen. In die tijd hebben we allerlei dieren gezien, zoals olifanten, neushoorns, zebra’s, giraffen, koedoes, antilopen, gnoes en wrattenzwijnen. Voor de entree waren wij 174 rand kwijt, voor 2 volwassenen personen, onze auto en een plattegrond van het park. Omgerekend is dit ongeveer €10,-.

Onze tweede volledige dag besloten we naar de andere kant van het park te gaan, de Eastern Shores, waar je ook het strand Cape Vidal vindt. Dit deel is een stuk groter, maar wij zagen helaas wel een stuk minder dieren. Wel zijn we hier de Kaapse buffel tegengekomen, dus we hebben al drie dieren van de Big Five gezien! Ook heb je hier twee plekken waar je heerlijk kan genieten van de zee. Bij de Mission Rocks heb je een strand vol stenen, wat een prachtig uitzicht geeft. Bij Cape Vidal heb je een zand strand, waar je ook kan zwemmen en met laag tij snorkelen. In dit deel vindt je ook een winkeltje (die bij ons gesloten was omdat het zondag was) en een tankstation. Dit heb je in het Western Shores deel niet, dus hier moet je zorgen dat je een volle tank en genoeg eten en drinken bij je hebt.

 

 

Eigenlijk waren deze twee volle dagen nog te kort en hadden we met alle liefde langer willen blijven in St. Lucia, al was het alleen maar vanwege onze geweldige verblijfplaats! De volgende stop is Swaziland, hier verblijven we midden in een game reserve en in het hele land is er geen mobiel bereik, dat wordt dus vast weer een heel avontuur! Lees alles over deze bijzondere ervaring hier.

 

 

1 gedachte over “#Reisblog – Zuid Afrika 3: Saint Lucia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *