#Reisblog – Zuid Afrika 2: Van Bergville naar Saint Lucia

Hoewel we van plan waren alleen te schrijven over de steden waar we meerdere dagen verblijven, kunnen we vandaag niet niet bespreken op onze blog! We zijn vandaag namelijk erg veel leuke dingen tegengekomen, die we graag met jullie willen delen!

We vertrokken vanochtend rond 9 uur van Bingelela, op naar onze volgende bestemming: Saint Lucia! Een ritje van zo’n 5 uur. We waren dan ook erg blij dat onze reisorganisatie in de routeomschrijving een paar tips had gegeven van dingen die we onderweg konden doen.

Onze eerste stop was Piggly Wiggly, waar we bijna voorbij reden omdat het heel anders was dan we hadden verwacht. Wij dachten namelijk dat het echt een dorp zou zijn waar we doorheen zouden rijden. Het was echter meer een onoverdekt winkelcentrum langs de weg met allemaal bijzondere winkels met handgemaakte spullen. Zo was er onder andere een kaarsenwinkel, een glaswinkel, een lederwinkel en natuurlijk een restaurantje. Ook kon je hier met een zipline tokkelen en was er een speeltuin en een treintje. Leuk om hier even doorheen te slenteren en op zijn Hollands te ‘kijken, kijken, niet kopen’.

Onze volgende stop was het Nelson Mandela Capture Site. Dit kunstwerk staat precies op de plek waar Nelson Mandela op 5 augustus 1962 werd aangehouden en gevangen werd genomen. Eerst loop je door een expositie over het leven van Nelson Mandela, maar deze hadden wij al gezien in het apartheidsmuseum. Vervolgens loop je door naar het kunstwerk, die pas echt  duidelijk wordt als je er op een bepaalde manier voor staat. Zodra je dan een stap opzij of naar voren of achteren doet, is het gezicht gelijk een stuk minder duidelijk.

 

Onze volgende en laatste stop voor onze eindbestemming was de Howick Falls, de hoofdattractie van het dorpje Howick. Deze waterval is 95 meter hoog en ook weer prachtig om te zien! Hier stonden ook allemaal leuke stalletjes met souvenirs en we besloten ook gelijk maar even te lunchen.

Daarna reden we door naar Saint Lucia, waar we warm werden onthaald met allerlei waarschuwingsbordjes voor de nijlpaarden die hier door het dorp lopen. We hebben ze al in de verte in het water zien liggen, en we zagen ook wat aapjes op weg naar ons guesthouse! Morgen gaan we op bootsafari, om hopelijk de nijlpaarden en krokodillen van wat dichterbij te bekijken. Dat verslag lees je hier!

1 gedachte over “#Reisblog – Zuid Afrika 2: Van Bergville naar Saint Lucia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *