#Reisblog – Gran Canaria Dag 1 & 2

Dag 1 – Aankomst, eten bij een Libanees restaurant & zwemmen
Dag 2 – los Azulejos & Cactualdea

Op zaterdag 22 april reisden wij met het hele gezin van Manouk af naar Gran Canaria om het 30-jarig huwelijk van haar ouders te vieren. Rond kwart voor twee ’s nachts begon de reis richting Schiphol. Rond een uur of 10 kwamen we aan in Gran Canaria. Op het vliegveld moesten we eerst alles regelen met de huurauto’s, om vervolgens natuurlijk precies de verkeerde kant op te rijden. Gelukkig kwamen we hier vrij snel achter en rond 1 uur kwamen we dan ook aan in Maspolomas, waar ons appartementencomplex was. Toen was het nog even zoeken naar de appartementen, want die waren helaas niet zo goed aangegeven. Lang leve de gratis MB’s in Europa, want dankzij het inschakelen van Google Maps kwamen we erachter dat we slechts twee minuten hoefden te rijden om bij de appartementen te komen.

Inmiddels hadden we uiteraard allemaal honger, want we hadden de lunch min of meer overgeslagen. We gingen dus op zoek naar een plek om te lunchen en ergens waar we boodschappen konden doen. We kwamen terecht bij een leuk Libanees restaurantje. Omdat we allemaal geen ervaring hadden met Libanees eten, raadde de ober ons aan om allemaal kleine hapjes te delen, zodat we goed kennis konden maken met de Libanese keuken, en dat beviel ons prima!

 

Na deze heerlijke “lunch” gingen we nog even een paar kleine dingen halen voor het ontbijt de volgende ochtend en toen weer terug naar het appartementencomplex om een lekkere verkoelende duik te nemen na deze rommelige dag.

De volgende dag deden we het ook rustig aan, ’s ochtends gingen we uitgebreid boodschappen doen in de Hyperdino bij een erg verlaten winkelcentrum in de buurt. Daarna besloten we een beetje een planning te maken voor de komende week. Omdat we met 8 volwassenen en een baby op reis waren, is het lastig om plannen te maken.

Toen was het tijd voor het eerste uitstapje! We besloten via Los Azulejos (rotsen met alle kleuren van de regenboog) te rijden naar Cactualdea, de grootste cactustuin van Europa. Zoals wel vaker gebeurt als je door de bergen rijdt, was de tocht bijna even leuk als de bestemming. Er waren meerdere leuke plekjes om te stoppen en foto’s te maken, zoals bij deze molen en kunstwerkjes in Mogán waar we op de terugweg nog even stopten.

 

Los Azulejos
Vanaf een afstandje konden we het al zien: Los Azulejos. Deze rotsformatie heeft door oxidatie de kleuren van de regenboog: blauw, groen, geel en rood. Hoewel dit geen plek is waar je uren doorbrengt, is het zeker de moeite waard om er langs te rijden en wat foto’s te maken van dit bijzondere natuurverschijnsel. Los Azulejos zijn te zien langs de weg van  langs de weg van Mogán naar San Nicolás de Tolentino.

 

Na een paar fotostops vervolgden we onze weg naar Cactualdea. Deze grote cactustuin is gelegen in het dorpje Tocodomán, vlak bij Aldea de San Nicolas. Het park is ruim 15.000 vierkante meter en je vindt er meer dan 1200 verschillende soorten cactussen van over de hele wereld. De grootste cactus in het park is maar liefst 6 meter hoog! Het park biedt echter meer dan alleen maar cactussen: er is ook een nagebouwde Guanchengrot waar je kan zien hoe de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria geleefd hebben. Daarnaast is er een arena voor Canarisch worstelen, kan je er een hapje eten en lopen er ook dieren rond zoals ezels, pauwen, eenden en kippen.

  

Het park is ontzettend mooi en indrukwekkend om te bezoeken en het personeel was erg vriendelijk. Zo kregen we gratis wat eten om de dieren te voeren en mochten we, toen we naar huis gingen, een kleine cactus uitzoeken als souvenirtje. Het was heerlijk rustig in het park, dus we hadden alle tijd om lekker te genieten. Al met al hebben wij ongeveer een uurtje rondgelopen in het park, maar je kan je er zeker langer dan dat vermaken. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten: de entree is €6,50 voor volwassenen en parkeren is gratis.

Rond een uur of half zes besloten wij weer terug richting Maspolomas te gaan, omdat een deel van de familie was thuisgebleven en ons nog een terugreis van zo’n anderhalf stond te wachten.

Voor de volgende dagen staan onder andere Palmitos Park een een kamelensafari op de planning. Lees onze ervaringen hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *