#Reisblog – Een bezoekje aan Disneyland Parijs!

Het stond al tijden op mijn wishlist: samen met Ronald naar Disneyland Parijs. In maart gingen we dan eindelijk, want ik had het van hem als verjaardagscadeau gekregen!

Vervoer
Wij gingen naar Disneyland met de auto. Het is natuurlijk ook goed te bereiken met de Thalys of het vliegtuig, maar dat was op het moment zo prijzig dat we besloten zelf te rijden. We vertrokken op donderdagavond en we sliepen halverwege in een hotel om de ochtendspits bij Antwerpen te ontwijken. Vrijdag rond een uur of 12 kwamen we aan bij ons hotel in Parijs: Hipark Serris-Val d’Europe. Daar parkeerden we de auto en gingen we te voet naar Disneyland. ’s Middags vielen de rijen nog reuze mee, het langste wat we toen hebben moeten wachten was 40 minuten voor The Big Thunder Mountain. ’s Avonds liepen de wachttijden op tot zo’n 80 minuten.

De parade
Uiteraard hebben we deze avond ook gelijk de parade gezien, erg leuk om alle mooie wagens te zien en wat was het goed geregeld! Al ruim van tevoren stond er personeel om te zorgen dat iedereen stond op een plek waar hij of zij ook mocht staan. Het is wel erg belangrijk om ruim op tijd een goede plek te gaan zoeken. Op vrijdag was het nog vrij rustig, toen was een halfuur van tevoren ruim op tijd, maar de rest van het weekend was het een stuk drukker waardoor je een uur van tevoren al een plekje moest gaan zoeken.

 

Disneydreams
’s Avonds, als het park sluit, is er nog een prachtige lichtshow op het Disneykasteel. Wij hadden verwacht dat deze maar een paar minuutjes zou duren, maar het is een heel verhaal wat wordt verteld en de show duurt bijna een halfuur! De lichtshow wordt ondersteund door fonteinen, vuur en vuurwerk, dus dit is zeker iets wat je gezien moet hebben om je dag in Disneyland in stijl af te sluiten.

 

Fastpass
Vrijdag vielen de rijen nog reuze mee, maar zaterdag en zondag was dit helaas niet het geval. Het was dat weekend prachtig weer en het was dan ook flink druk in het park. We hebben meerdere attracties gezien waar de wachttijd gewoon drie uur was, en daar hadden we natuurlijk geen zin in. Mocht je een groot deel van de rij willen overslaan, kan je gebruik maken van de Fastpass. Deze pas kan je voor elke attractie apart halen met je toegangskaartje en dan kan je een paar uur later in de attractie zonder in de rij te hoeven staan. Er staat dat je maar één Fastpass tegelijk kan halen, maar het lukte ons twee keer om tegelijk een Fastpass voor Buzz Lightyear Laser Blast en Indiana Jones and the Temple of Peril te halen. Ook met de Fastpass moet je snel zijn: toen wij rond een uur of 12 een Fastpass wilde halen voor Big Thunder Mountain, zat deze al helemaal vol voor de rest van de dag.

Single ride
Een andere manier om de lange rijen te ontwijken is de single ride. Enkele attracties zoals Crush’s Coaster en Ratatouille: The Adventure hebben een single ride. Dit is een aparte rij waarvan de mensen worden gebruikt om karretjes op te vullen. Deze rij gaat vaak een stuk sneller dan de normale rij. Het enige nadeel is dat de kans aanwezig is dat je niet naast iemand zit die je kent, maar laten we eerlijk zijn: in een attractie praat je vaak toch niet met elkaar. Daarnaast bestaat de kans dat je wel gewoon geluk hebt: Ronald en ik maakten twee keer gebruik van de Single ride en kwamen beide keren gewoon naast elkaar te zitten.

 

Op de foto met Disneyfiguren
Disneyland heeft gelukkig nog veel meer te bieden dan alleen de attracties. Op het moment dat Ronald en ik de rijen voor de attracties echt te lang vonden, besloten wij ons op een andere manier te vermaken: door op de foto te gaan met de Disneyfiguren die in het park rondlopen! Op de flyers is te zien welk Disneyfiguur om welke tijd op welke plek staat, en daarnaast kom je soms ook figuren tegen die niet ingepland staan. We kochten in een van de vele souvenirwinkels een fotoalbum met ruimte voor handtekeningen en zo heb je gelijk een leuk aandenken aan je uitje naar Disneyland!

 

Het hotel
Zoals ik net al schreef, sliepen wij niet in een van de Disneyhotels. Een weekendje Disneyland is al prijzig genoeg, dus wij namen een hotel op een kwartier loopafstand. Het hotel, Hipark Serris-Val d’Europe, kunnen we aan iedereen aanraden! Het is een mooi hotel met een busservice naar Disneyland. De kamers waren ruim en hadden een keuken en badkamer met bad. We schrokken in eerste instantie bij het zien van het bed, het was namelijk een bedbank en het zag er niet erg prettig uit. Het lag echter heerlijk en we hebben goed geslapen. Het ontbijt hebben wij niet geprobeerd, want er zat een goede bakker op de hoek van de straat waar wij onze broodjes haalden.

Nog vragen over onze ervaringen in Disneyland? Laat ze gerust achter in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *